Magyar Állatvédelem
Image default

Ezekbe a bankfiókokba lehet bemenni kutyával

Olvasási idő:1 perc

Az Erste Bank ügyfeleinek mostantól nem kell otthon hagyni négylábú kedvencüket, ha a pénzintézet fiókjába indulnak ügyet intézni. Az ebeket egyelőre hat fiókban várják, a kutyabarát koncepcióról két hónap próbaidőszak tapasztalatai alapján dönt az Erste.

Jelenleg kísérleti jelleggel az Erste Bank hat fiókjába kutyával is bemehetnek a pénzintézet ügyfelei.

A bank négy budapesti (Bartók ház, Csepel, Fashion Street és Teréz körút), valamint két vidéki (Kecskemét és Szolnok) egységében teszteli két hónapig a kutyabarát koncepciót.

Az Erste a pilot időszak tapasztalatai alapján dönt a bevezetéséről a több mint száz fiókból álló hálózat azon tagjaiban, ahol ezt a helyi jogszabályok, bevásárlóközponti házirend, vagy más hasonló szabályozás nem tiltja – mondta el Csáki Richárd, az Erste Bank Hálózat és Prémium szegmens igazgatója.

A kutyabarát bankfiókok bejáratán matrica jelzi, hogy az adott egységben a gazdi mellett négylábú barátját is szeretettel látják. A fiókokba nem csak kicsi, hanem akár nagytestű kutyával is betérhetnek az ügyfelek, egy egységben azonban egyszerre legfeljebb két kutya tartózkodhat. Az ebeknek egészségesnek, szobatisztának és ápoltnak kell lenniük, rendelkezniük kell veszettség elleni oltással és chippel. A jól szocializált kutyákat pórázon vagy hordozóban kell tartani, a gazdinak pedig képesnek és alkalmasnak kell lennie a kutya irányítására, féken tartására, kezelésére. Gondoskodni kell arról, hogy a kutya másokat ne zavarjon, félelmet ne keltsen, más testi épségét ne veszélyeztesse.

Erste – Magyar Állatvédelem

Kapcsolódó

Miskolci állatvédők mentették meg a kutyát, aki lábainál összekötözve szenvedett egy erdőben

Marci

Kutyákat mérgeznek Székesfehérváron

magyarallatvedo

Testvéreit mind örökbe fogadták, csak őt nem: szomorú tekintete meghatotta az állatmentőt

Marci