Magyar Állatvédelem
Image default

Ezek az állati aranyos tigriskölykök új otthonra leltek – videóval

Olvasási idő:1 perc

A Bell Állati Kalandparkba két kis tigriskölyök költözött be: Samir és húga, Coby még csak 12 hetesek, de máris lázban tartják gondozóikat. Az állatkert örül az új lakóknak – még ha a költözés háttere nem is olyan kellemes.

Az anyatigris vemhes lett, és több kölyke is született. Miután az egyik tigriskölyök háromhetes korában elpusztult, egy másik pedig nem hízott, úgy döntöttek, hogy a megmaradt tigriskölyköket kézzel nevelik fel, miután az anyjuk nem foglalkozott velük.

Végül felvették a kapcsolatot a Bell Állati Kalandparkkal, hogy megtudják, tudna-e nevelési és hosszú távú életteret biztosítani a ragadozók számára. Két idősebb fehér tigris egy másik állatkertből költözött ide.

A fiatal testvérpárt, Cobyt és Samirt a lehető leghamarabb egy 14 éves nőstény tigrissel szocializálják.

A 14 éves Rani tigrislánynak azonban, aki már kiskorától kezdve Remo Müller gondozásában van, eddig nem volt társasága. Rani az utolsó megmaradt példány abból a 4 tigrisből, amelyekkel Remo Müller 2015-ben kivándorolt Svájcból.

A szibériai tigris természetes élőhelyén többek között az illegális vadászat miatt komoly veszélyben van. Az állatkert szerint annál fontosabb, hogy a tigriseknek “biztonságos és teljes életet biztosítsanak emberi gondoskodásban”.

Bild.de – Magyar Állatvédelem

Eszméletlenül aranyos szibériai tigriskölykök születtek Felsőlajoson

Orosz állatvédők mentették meg a fagyhaláltól a szibériai tigriskölyköt

Kapcsolódó

Olyan helyekre lehet esténként menni az Állatkertben, ahová nappal tilos

magyarallatvedo

VIDEÓVAL – A magyar kutyás egység jelentős sikereket ér el a madármérgezések elleni küzdelemben

Marci

Ezért sodródik egyre több delfin a partra

magyarallatvedo