Magyar Állatvédelem
Image default

Ez az ügyész hol szerezte a diplomáját? (véleménycikk)

Olvasási idő:2 perc

Emlékeznek még arra a horrortanyára, amiről  még tavaly márciusban számoltunk be? Egy Pest megyei településen, Nyársapátin egy házaspár döghúson tartotta kutyáit, halott állatok voltak a tanyán szétszórva, a még élő haszonállatok is trágyában vegetáltak.

Az ügyészség az alábbi közleményt hozta nyilvánosságra, melyet változtatás nélkül adunk közre, a véleményünk és a tények a közlemény után találhatóak.

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy házaspár ellen, akik tanyájukon nem megfelelő körülmények között tartották állataikat.   A vádirat szerint a házaspár mindkét tagja őstermelő és Nagykőrös környéki tanyájukon gazdálkodtak. A tanyán nagyszámú állatot, így egy szamarat, több lovat, tizenöt szarvasmarhát, több sertést és tizennégy kutyát is tartottak. Az elkövetők azonban az állattartáshoz nem biztosították a megfelelő körülményeket. A kutyákat rövid láncon, a nap és eső ellen védő tető, valamint elegendő táplálék és ivóvíz nélkül tartották. Több eb táplálékaként a tanyán – szintén nem megfelelően tartott – szarvasmarha borjak elhullott teteme szolgált. A kutyák egy része veszélyesen lesoványodott.

A szarvasmarhák és a sertések helyét nem takarították, így az állatoknak trágyában kellett állniuk, illetve feküdniük, ezáltal különböző fertőzések, betegségek veszélyének tették ki őket. A tanyán legalább három szarvasmarha el is pusztult, amelyek tetemét nem szállították el, azok a tanyán hevertek, részben eledelül szolgálva más állatoknak. A tanyán található szamár a gondozás hiánya miatt erősen szennyezett szőrzettel rendelkezett és lesoványodott. A házaspár állattartói magatartása az állatoknak szenvedést okozott és alkalmas volt arra, hogy maradandó egészségkárosodásukat illetve pusztulásukat okozza. A Nagykőrösi Járási Ügyészség a férfi és a nő ellen állatkínzás bűntette miatt emelt vádat.

És ami kimaradt a közleményből: Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője közleményében azt írta, hogy a meghozandó büntetővégzésben

felfüggesztett börtönt kértek a párra, azzal, hogy rendeljenek ki melléjük pártfogót, aki ellenőrzi, hogy megfelelően betartják-e az állattartás szabályait.

Értik, ugye? Van 14 kutya, akiket elhullott borjakkal “táplálnak”, sz.rban fetrengő, döglődő tehenek és szamarak, gondozás nélkül és erre jön az ügyész, hogy a bíró majd adjon egy jó felfüggesztettet a párnak. Azért írtuk, hogy “majd”, mert első körben az ügyészség azt állapította meg, hogy állatkínzás nem történt. Mégegyszer: Nem történt állatkínzás. Most mutatunk néhány képet, aminek megtekintését csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk.

Ennek az akitának a TELJES nemi szervét el kellett távolítani, olyan szinten volt súlyosan beteg…

Ez itt egy kutyaház, nem pedig egy traktor. Itt vegetált láncon ez a bull-típusú kutya, elé dobva egy tetem…

Szóval miután az ügyészség is látta ezeket a képeket, -amikhez hasonlót a helyszínelő rendőrök (akik egyébként tökéletesen végezték a munkájukat) is készítettek- az ügyész hátradől a székében és elégedetten megállapítja, hogy igen, egy felfüggesztettet érnek ezek a cselekmények. Most komolyan! Milyen paradigmaváltásra lenne szükség, hogy

legyen végre egy tökös ügyész és egy tökös bíró, akik azt mondják, hogy itt az elég, takarodjanak évekre börtönbe az állatkínzók!

Mert itt mi történik majd? Lesz egy tárgyalás, aminek a végén a bíró felfüggesztett börtönre ítéli az állatkínzó házaspárt, az ügyész meg mivel ő is csak felfüggesztettet kért, nem akar fellebbezni, hogy letöltendőt kapjanak az állatkínzók, így elfogadja az ítéletet. Ennyi…

Szóval tisztelt bíróság! Legyenek szívesek végre komolyan venni a büntetőjogot és a törvények teljes szigorát alkalmazni, ugyanis Magyarországon elég jók az állatvédelmi törvények csak a bírók nem mernek büntetni. Ha ennél az ügynél a bíró úgy gondolná, hogy itt az idő példát statuálni, azért a magyar állatvédő társadalom nagyon hálás lenne. 

És, hogy a cikk végén legyen hepiend is: Ők itt Traktor és Matuka, akik szerencsésen megmenekültek:

És Traktor napjainkban:

Szilvási Péter

Magyar Állatvédelem 

Kapcsolódó

Megérkeztek az első vadlúdcsapatok, hamarosan több tízezren is lehetnek

Marci

Tatán egy cica is gyógyítja a nagybeteg kutyát

magyarallatvedo

6 év után került elő az elveszett kutya, majd egy nappal később egy kölyöknek adott életet

Marci