Magyar Állatvédelem
Image default

Éveken át próbálta megölni a szomszéd kutyáját egy pécsi férfi + VIDEÓVAL

Olvasási idő:1 perc

Állatkínzás miatt emelt vádat a Pécsi Járási Ügyészség azzal a helyi férfival szemben aki válogatott módszerekkel, éveken át próbálta a szomszédja kutyáját elpusztítani.

Kutas Tamás, a Baranya Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy az ügyészség pénzbüntetést kért a büntetlen előéletű férfire. Hozzátette, a férfi beismerte a bűnösségét, de nem adott magyarázatot a tettére.

A férfi két és fél évvel ezelőtt határozta el, hogy megmérgezi a szomszéd németjuhász kutyáját. Az egyik este gombostűket szúrt a virslibe és patkánymérget tett bele, majd a kerítésen keresztül bedobta a szomszéd udvarába abból a célból, hogy a kutyát elpusztítsa. A kutya gazdája azonban másnap reggel a mérgezett ételt megtalálta, így azt a kutya nem ette meg.

A férfi tavaly szeptemberben ismételten megpróbálta a kutyát elpusztítani. Ezen alkalommal csavarokat tett egy téliszalámi-darabba, majd azt a kerítésen át a szomszéd udvarába bedobta. Az okos kutya meg is találta a téliszalámi-darabot, azonban azt nem ette meg, hanem odavitte megmutatni a gazdájának.

Egy hónappal később a férfi ismételten egy szögekkel teletűzdelt virslidarabot dobott át a szomszédjába, azonban azt a kutya nem találta meg. A kutya gazdája kamerarendszert épített ki a házánál az évek során, melynek segítségével azonosítani lehetett az állatkínzó szomszédot.

Az elkövető cselekménye a folytatólagosan elkövetett állatkínzás  megállapítására alkalmas.

24.hu, fotó: urbanlegends.hu

Kapcsolódó

Hány forintot ért 1875-ben az állatvédelem?

magyarallatvedo

Filmje premierje előtt harapta szét egy kutya Ewan McGregor lányának arcát

magyarallatvedo

Így dolgozik Kevlár, a mentőkutya Törökországban – VIDEÓVAL

Viki