Magyar Állatvédelem
Image default

Egyedülálló rajzpályázat gyerekeknek az “Év Emlőséről”

A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. az Agrárminisztérium Természetmegőrzési Főosztályával karöltve kreatív alkotópályázatokat hirdet, az Év Emlőse, a törpeegér témakörben, alsó tagozatos gyermekek részére.

A Vadonleső Program már több mint tizenkét éve, önkéntesek hathatós segítségével gyűjt tizennyolc védett növény- és állatfaj elterjedésével és veszélyeztetettségével kapcsolatos adatokat. A programot működtető szervezetek 2014-ben indították útjára az Év Emlőse kezdeményezést:

minden évben egy aktuális védett vagy fokozottan védett emlősfaj fontosságára, jellemzőire irányítják a figyelmet, emellett az alkotni vágyókat is megszólítják különböző pályázatokkal.

Most alsó tagozatos gyermekek részére illusztrációs rajzpályázat indul:

„Olvasd el, hallgasd meg a verseket, dalokat, válaszd ki, amelyik a legjobban magával ragad és készíts hozzá illusztrációt!”

olvasható a felhívásban. A törpeegerek játékos, rejtett világába kortárs költőink és dalszerzőink, név szerint Búth Emília, Molnár Krisztina Rita, Gryllus Vilmos, Tóth Krisztina és Lackfi János versei, zenéje nyújtanak bepillantást, amelyeket a Vadonleső Program oldalán bárki elolvashat, meghallgathat.

A pályázati határidő: 2022. október 10.

A legjobb alkotások készítői természetvédelemmel kapcsolatos ajándéktárgyakban és élményajándékokban részesülnek, amiket a pályázók várhatóan november második felében vehetnek át a Törpeegér Gálán.

magyarallatvedelem.hu

Kapcsolódó

Kisfilmen tekinthetjük meg az állatok szerelmi életének apró gyümölcseit

Marci

Hátrányos helyzetű gyerekekért futnak a kutyások

magyarallatvedo

Sétálj együtt a négylábú hungarikumokkal!

Viki