Magyar Állatvédelem
Image default

Európa Amazonasának hívják, és ez a hely Magyarországon van

Most már biztosak lehetünk benne, hogy nem kell messze mennünk, ha vadregényes tájra vágyunk.

Van Magyarországon egy hely, amiről egyre többször hallunk és amit egyre inkább Európa Amazonasának hívnak.  Mura–Dráva–Duna határon átnyúló bioszféra-rezervátum hazánk első, úgynevezett második generációs bioszféra-rezervátuma. A mintegy 631 hektárnyi terület az egyik legnagyobb összefüggő, érintetlen természeti terület a Duna-medencében, amely biztosítja a nagy folyóink élővilágának védelmét, és fantasztikus biológiai sokféleségét -írja a 365.reblog.hu.

Az Ausztrián, Szlovénián, Horvátországon, Magyarországon átfolyó Dráva, a Mura alsó szakasza, valamint a Dráva torkolat feletti Duna szakasz Európa ökológiailag egyik legegységesebb összefüggő folyórendszere.

A természeti értékek megőrzésén, védelmén túl a szakemberek nagy hangsúlyt fektetnek a fenntartható fejlődés feltételeinek megteremtésére és a vidéki lakosság életfeltételeinek javítására is.

Az „Európa Amazonasa” jelzőt vadsága miatt kapta.

Magyarországi viszonyok között a folyóknak ez a szakasza a kevésbé szabályozott folyószakaszok közé tartozik, innen ered a hízelgő „Amazonas” név.

Mindannyiunk feladata, hogy legfiatalabb rezervátumunkat megőrizzük ebben az állapotában. A jelenlegi bioszféra természetes formái csökkentik az árvízveszélyt, garantálják a jó vízminőséget, és nem utolsó sorban a hely kiváló rekreációs terület.

magyarallatvedelem.hu

Kapcsolódó

Hat hétig egyedül hagyta a kutyáját a lakásban, ezért nem lehet többet egy háziállata sem

magyarallatvedo

Kölykei születtek a Fővárosi Állatkertből egyenesen Argentínába költözött óriásvidrának – VIDEÓ

Marci

Iskolák jelentkezését várják az első Állatvédelmi Témahétre

Eszti_mav