Esténként egymást vigasztalja a két özvegy pingvin, akik elveszítették társukat

Az állatvilágban néha igazán szívszaggató eseményeknek is szemtanúi lehetünk; a két ausztrál pingvin esténként egymást vigasztalja, hiszen mindketten elveszítették társukat.

A felvételt Tobias Baumgaertner német fotós készítette az ausztráliai Melbourne-ben még 2020-ban.

“A kép hamar bejárta a világot, emberek milliói látták, és több ezer üzenetet és kommentet kaptam arról, hogy ez a két kis apró lény “megragasztotta” az összetört szíveket, örömet, reményt és szeretetet hozott az emberek életébe” – magyarázza a fotós.

Szerinte a két állat “a szolidaritás és a szeretet szimbólumává vált”. A fotó mögötti történet is gyönyörű. Baumgaertner elmondta, hogy egy vele együtt ott tartózkodó önkéntes információi szerint a két pingvin a fotók készítése előtt nem sokkal veszítették el társukat. Azóta a két özvegy rendszeresen találkozik, hogy megvigasztalják egymást, és órákig együtt állva nézik a közeli város táncoló fényeit.

A fotós elmondása szerint három teljes éjszakát töltött a pingvinkolóniával, mielőtt ezt a képet elkészíthette. A várakozást ez a kép, az internetezők számos reakciója, de egy nyeremény is jutalmazta. Munkáit az Oceanographic című szakfolyóirat beválogatta az Ocean Photography Awards díjátadójára. Az olvasók mozgósításának köszönhetően pedig megkapta a közönségdíjat.

(Forrás: cnews.fr, fotók: Tobias Baumgaertner)

magyarallatvedelem.hu