Magyar Állatvédelem
Image default

Érettségi előtt állsz? Töltsd állatokkal az iskolai közösségi szolgálatot!

Olvasási idő:1 perc

Ahhoz, hogy az érettségi bizottság elé állhass, teljesítened kell 50 óra közösségi szolgálatot. A „muszáj 50 óráját” teljesítsd úgy, hogy jól érzed magad, miközben segítesz is az állatokon: ne csak letudd a kötelezőt, hanem gazdagodj élményekkel, tapasztalatokkal.

Számos állatmenhelyen van lehetőség az 50 órás közösségi szolgálat teljesítésére!

A Budaörsi Állatmenhely jelenleg több középiskolával is szerződésben áll, ahonnan rendszeresen érkeznek közösségi szolgálatot teljesítő diákok. Természetesen várják további intézmények jelentkezését, fontos számukra, hogy a fiatal generáció közvetlen betekintést kaphasson a menhely életéből, munkájából!

MIT KELL TENNI, HA ÁLLATMENHELYEN SZERETNÉL SZOLGÁLATOT TELJESÍTENI?

A Budaörsi Állatmenhely tájékoztatása szerint amennyiben ismered az adott állatotthon munkájukat, a menhelyi környezetet, és az ott végezhető önkéntes feladatokat, és ezek alapján úgy döntöttél, hogy náluk szeretnéd teljesíteni a közösségi szolgálat 50 óráját,  először járj utána, vajon kötöttek-e már szerződést iskoláddal.

Amennyiben már van élő szerződésük, vedd fel a telepvezetővel a kapcsolatot! Írj nekik e-mailt vagy Facebook üzenetet, vagy hívd fel őket telefonon. Fontos, hogy egyeztess velük időpontot, mielőtt hirtelen beállítasz hozzájuk. Az állatvédőknek sok feladatuk van, sajnos nem mindig van idejük.

Amennyiben még nincs szerződésük az iskoláddal, a közösségi szolgálatért felelős pedagógusnál indítsd el a szükséges eljárást, melynek eredményeként szerződni tudnak az intézménnyel. Nagyon fontos, hogy amennyiben nem vagy még 18 éves, mindenképp vigyél magaddal egy szülői hozzájárulást, ugyanis a menhely területén 16 és 18 év között kizárólag szülői engedéllyel tartózkodhatsz!

KUTYÁK KIKÉPZÉSÉBEN IS RÉSZT VEHETSZ

A Kutyával az Emberért Alapítványnál részt vehetsz terápiás kutyáik kiképzésében és a velük való gyakorlásban péntekenként 17:00-kor a @topmancs Kutyaiskolában. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött!
A foglalkozások szabadtéren zajlanak, ezért fontos az időjárásnak és a kutyázásnak megfelelő ruházat.
Amennyiben jelentkeznél valamelyik pénteki időpontra, legkésőbb az adott alkalom előtti csütörtökig a terapia.kea@gmail.com email címen jelezd nekik!

KERESS GAZDIT ÁRVA ÁLLATOKNAK!

A Szent Ferenc Állatotthon a középiskolások számára mentorprogramot ajánl. Ennek keretében az alapítvány elnökének/önkéntesek segítségével és irányításával kiválaszthatsz egy örökbe fogadható kutyát és azt „mentorálhatod”, azaz gazdát kereshetsz számára. Ezt a munkát otthonról is végezheted, számítógép és az internet segítségével.

 

 

Kapcsolódó

Példás edukáció: Fókuszban az állatvédelem Litéren is

Viki

Kabos, a négylábú tűzoltó iskolába ment

Viki

Kutyáikkal vonultak fel a sztárok a vörös szőnyegen

magyarallatvedo