Magyar Állatvédelem
Image default

Érdemes lesz ellátogatni: egészen különleges dolgokkal vár mindenkit a Fővárosi Állat- és Növénykert

Olvasási idő:1 perc

Június 25-én, a Szent Iván-éjhez kapcsolódó programokkal, többek között fényfestéssel, táncműsorral és tűzzsonglőr bemutatóval várják a látogatókat a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

A szervezők tájékoztatása szerint a péntek esti programok a Szent Iván-éji hagyományokat elevenítik fel. Az állatkertben a tűzé, a fényeké és az éjszakai állatoké lesz a főszerep. A Somogy Táncegyüttes táncosaival még a tűzugrást is ki lehet majd próbálni, emellett a csillagos égbolt rejtelmeit is megismerhetik az érdeklődők.

Az esti programon a kert több pontján fényfestés nyújt egyedi látványt, a sétautak mentén pedig lámpások, fényfüzérek vezetik majd a látogatót egyik programhelyszíntől a másikig.

A főbejárat közelében lévő színpadon tűzzsonglőr bemutatóban, akrobatikus LED-zsonglőr műsorban, LED-show-ban lehet része a látogatóknak, és ugyanitt fellép majd a Somogy Zenekar, illetve a Somogy Táncegyüttes is.

 

A programok között szerepel még esti fóka show és elefánttréning, arcfestés, ökohangszer és fluoreszkáló álarc készítés, szerelmi jóslás, bátorságpróba, előadás a mítoszokról és a totemállatokról, valamint boomwhackers (ütőshangszerként használt hangolt csövek) bemutató is. Séta közben pedig LED-ruhás gólyalábasokkal is találkozhatnak a látogatók a kertben. Emellett lesznek planetáriumi vetítések és távcsöves bemutató is.

A szervezők tájékoztatása szerint a programok este 7-kor kezdődnek és egészen éjfélig tartanak június 25-én az állatkertben.

Az állatkerti Szent Iván-éj programjait, a hatályos jogszabályok szerint, csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők, illetve a felügyeletük alatt lévő 18 éven aluliak látogathatják – áll a közleményben.

MTI, fotó: Kovács Attila

 

Kapcsolódó

Horrorvideó: farkasok tépték darabokra a megtermett házőrzőkutyát – VIDEÓVAL

magyarallatvedo

Majdnem meghalt egy idős testvérpár, miközben kutyáikat mentették a tűzből

magyarallatvedo

Varázslatos, amint több mint százezer daru éjszakázik együtt a Hortobágyon – VIDEÓ

Marci