Magyar Állatvédelem
Image default

Elveszettnek hitt erszényesfarkas maradványait találták meg egy szekrényben

Olvasási idő:1 perc

Az utolsó létező tasmán tigris, más néven erszényesfarkas – 85 éve elveszettnek hitt – maradványait találták meg egy ausztrál múzeum szekrényében elrejtve – írta meg az Origo.

Az utolsó tasmán tigris vagy más nevén erszényesfarkas 1936-ban halt meg fogságban a hobarti állatkertben. Akkor az állat tetemét egy helyi múzeumnak adták át. De hogy mi történt ezután a csontvázával és a bőrével, úgy gondolták, hogy az örök rejtély maradt.

A Tasmániai Múzeum és Művészeti Galéria elvesztette a maradványok nyomát, és úgy vélték, hogy valószínűleg kidobták. Évekig számos múzeumi kurátor és kutató kereste a maradványokat sikertelenül, mivel 1936 óta nem volt nyilvántartva sehol – mondta Robert Paddle, aki 2000-ben könyvet jelentetett meg a faj kihalásáról.

Ő és a múzeum egyik kurátora azonban találtak egy kiadatlan preparátori jelentést, ami a múzeum gyűjteményeinek átvizsgálására késztette őket. A múzeum oktatási részlegének egyik szekrényében találták meg a hiányzó erszényesfarkas maradványait. A példányt vándorkiállításként vitték körbe Ausztráliában, de a személyzet nem tudta, hogy ez volt az utolsó erszényesfarkas– mondta Kathryn Medlock kurátor.

A feltételezések szerint a tasmán tigrisek egész Ausztráliában őshonosak voltak, de az emberek és a dingók által okozott hatások miatt csökkent a populációjuk.

Az erszényes végül már csak Tasmánia szigetén fordult elő, ahol a kihalásig vadászták őket.

(Forrás: Origo, Kép: BBC)

Magyar Állatvédelem

Kapcsolódó

Rettegésben tartotta volt párját és annak családját is az állatkínzó

magyarallatvedo

Rövidormányú Zsuzsóka – ez lett a neve az újonnan felfedezett bogárfajnak

Erik

Véletlenül fejbe lőtte társát a gondatlan vadász

Viki