Magyar Állatvédelem
Image default

Elragadó képsorok: Hetvenhat pelyhes apróság követi az anyukát libasorban

Elragadó képsorokat rögzített egy amerikai természetfotós egy észak-minnesotai tónál. Brent Cizek lencsevégre kapta ahogyan egy seregnyi apró kismadár “libasorban” követi az anya madarat. 

A természetfotós egy észak-minnesotai tóhoz ment el, hogy készítsen pár szép képet csónakkal. Éppen a part mellett halad, amikor egyszer csak észrevett egy anyaszárnyast és néhány kicsit, akikről hamar kiderült, hogy nemcsak páran sorjáznak a szülő után, hanem több tucatnyian!

 

„Minél közelebb értem, annál jobban hevesen kezdett dobogni a szívem, még sohasem láttam hasonlót sem” – mesélte lelkesen a fotós. „Ahogy közelebb értem, láttam, hogy a kacsamamát egészen megdöbbentő mennyiségű, szám szerint ötvenhat kiskacsa követte. Aztán végül még többen lettek: végül hetvenhat babát tudtam megszámolni, mivel a mama útközben több babát is felszedett.”

 

Persze valószínűleg nem attól az egy mamától származik az összes kicsi, hanem több családtól. De az teljesen biztos, hogy ez a totyogó madár az év anyukája! – tette közzé bejegyzésében a Földjáró internetes magazinoldal.

 

(Forrás: Földjáró, Kép: Brent Cizek)

 

Magyar Állatvédelem

Kapcsolódó

Babyboom Győrben: apró láma, szamár és zebracsikó született – VIDEÓ

Marci

Tudta, hogy élnek a vadonban bölények hazánkban?

magyarallatvedo

Esztergom példát mutat: nem lesz idén tűzijáték, hogy védjék az állatokat

magyarallatvedo