Magyar Állatvédelem
Image default

Először jelentek meg a nyilvánosság előtt a madridi óriáspanda-ikrek

Zsófia spanyol királyné, Vu Hajtao kínai nagykövet, José Luis Almeida, Madrid polgármestere és Isabel Díaz Ayuso, a madridi régió elnöke is ellátogatott az állatkertbe, a pandabocsok bemutatkozása ugyanis egybeesett az intézmény 50. születésnapját ünneplő rendezvénysorozat nyitó eseményével -tudósít az MTI.

A Hua Zuiba és Bing Csing szülőpáros ikrei szeptemberben jöttek világra, most nagyjából hat hónaposak, és várhatóan az állatkert legnépszerűbb látványosságai lesznek.
Beszédében a kínai nagykövet kiemelte a két ország jó kapcsolatait, és hangsúlyozta, hogy a pandák Spanyolország és Kína barátságát és kulturális kapcsolatait jelképezik.
Elmondta, hogy 2023-ban lesz a Kína és Spanyolország közötti diplomáciai kapcsolatfelvétel 50. évfordulója, és ez jó alkalom, hogy a stratégiai partnerséget “közösen emeljék új szintre”.

Luis Almeida megköszönte a világ állatkertjeinek és rezervátumainak, hogy az elmúlt években csökkenhetett az óriáspandák veszélyeztetettségének mértéke.
Díaz Ayuso rámutatott a szerepre, amelyet az állatkert a veszélyeztetett fajok megóvásában játszik, ami alapvető fontosságú a fajok gazdagságának fenntartásában.

Fotó: FILE PHOTO

Kapcsolódó

Samunak nevezik el a fővárosi állatkert kiselefántját

magyarallatvedo

Így pusztítanak a Balatonnál a kárókatonák

magyarallatvedo

Soha nem fog tudni lábra állni az a férfi, akit kutyák támadtak meg

magyarallatvedo