Magyar Állatvédelem
Image default

Élő videón szúrták ki, hogy egy pingvint műanyag szemét fojtogat

Olvasási idő:1 perc

Az ausztrál nemzeti park vadőre szabadította meg a pingvint, akinek műanyag gyűrű szorult a nyakára – írja a Szeretlek Magyarország.

A Phillip Island-i Nemzeti Park dolgozója, Meaghan Jordan azután lépett akcióba, hogy csütörtökön végignézte a minden nap közvetített élő videót arról, hogyan vonulnak napnyugtakor a pingvinek.

világszerte nézett közvetítés azt mutatja be, ahogy pingvinek ezrei totyognak hazafelé a párzási időszak során a tengerparton. Mivel a covid miatt élőben most nem lehet megfigyelni őket, a rajongók minden este bekapcsolódhatnak az élő videóba.

Ez csütörtökön sem volt másképp – ám

a nézők legnagyobb döbbenetére egy olyan pingvin is vonult társai közt, akinek egy műanyag gyűrű szorult a nyaka köré. Az állat nehézkesen vonszolódott társai után

– írja a Daily Mail.

A live-ot néző természetbarátok azonnal szervezkedni kezdtek a megmentésére.

“Nem szeretnénk, ha bármelyik kis pingvinünkkel ilyesmi történne. Itt, a vonulási helyen van egy állatkórház, ahol segítünk a beteg vagy sérült pingvineknek, rehabilitáljuk, majd visszaengedjük őket a természetbe” – mondja Jordan, aki a videót látva a pingvinekhez sietett, ahol elkapta a szóban forgó madarat, és megszabadította a műanyagtól.

A kommentelők el voltak ragadtatva az akciótól: “Jordan, te egy szupersztár vagy!”, írta az egyikük.

“Ez az eset felhívja rá a figyelmet, milyen fontos, hogy a megfelelő módon kezeljük és helyezzük el a hulladékot, legyen szó akár maszkokról, akár műanyag zacskókról. Ez az izé egy hajguminak tűnt” – mondta el a megmentő.

szeretlekmagyarorszag.hu nyomán magyarallatvedelem.hu; fotó: Pixabay

Kapcsolódó

Hat napig csak műanyag jött a mentett kisteknősből

magyarallatvedo

Ausztrália nem engedi kihalni a kengurut és koalát

Erik

Így falatoznak reggel az imádnivaló pingvinek a Fővárosi Állat- és Növénykertben

Marci