Magyar Állatvédelem
Image default

Elköltözött, ezért kitette az út mellé a kutyáját – az állattartástól eltiltás érdekében perel az ügyészség

Olvasási idő:1 perc

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség  a kedvtelésből tartott állatok tartásától eltiltás érdekében pert indított egy kutya gazdájával szemben, aki más településre költözése miatt útközben autójából kitette és magára hagyta háziállatát.

Az ügyészi perindítás előzménye az az állatkínzás vétsége miatt indult büntetőügy, amelyről a Magyar Állatvédelem is beszámolt, amelyben a Kalocsai Járási Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állított, majd a Kalocsai Járásbíróság

jogerősen végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett (természestesen… – a szerk.) börtönbüntetésre ítélt egy nőt.

A korábban Foktőn élő nő egy éven át tartotta és gondozta otthonában a vizslát. 2022 őszén a nő végleg elköltözött élettársához Dunapatajra, azonban a kutyát oda már nem vitte magával, hanem útközben a gépkocsijából kitette az országút mellé és ott magára is hagyta az állatot. Az Összefogás az Állatokért Alapítvány munkatársai közösségi média bejegyzés alapján megtalálták és befogták a magára hagyott, beteg és lesoványodott ebet, amely azóta új gazdára talált.

Az ügyészség az állatvédelmi szabályok súlyos megsértése miatt – a büntetőügy jogerős befejezését követően – polgári pert indított a kutyatartóval szemben annak érdekében, hogy a bíróság a kedvtelésből tartott állatok tartásától 1 évre tiltsa el.

Az ügyben a Kecskeméti Törvényszék fog döntést hozni.

Ügyészség – Magyar Állatvédelem

Költözés miatt utcára dobta csontsovány kutyáját egy foktői nő

Kapcsolódó

Rekordszámú gyógyult gólyát engednek szabadon a Hortobágyi Madárparkból

Eszti_mav

Vaddisznó támadt a menhelyről befogadott kiskutyára, szegény állat az állatorvos kezei között halt meg

Marci

Ilyenek a legjobb barátok: a hatalmas kutyus támogatja a félő cicát az állatorvosnál – VIDEÓ

Marci