Magyar Állatvédelem
Image default

Elképesztően cuki kecskegidák kaptak pótmamákat – VIDEÓVAL

Olvasási idő:1 perc
Fővárosi Állat- és Növénykert legújabb kisfilmükben azt mutatja meg, hogy az állatkerti Majorság gondozói hogyan viselik gondját azoknak a jövevényeknek, akikről az anyjuk valamilyen ok miatt nem gondoskodott, és így nekik kellett besegíteni.

Korábban már hírt adtak arról, milyen sok kisállat cseperedik az állatkerti Majorságban. Kecskegidák, bárányok, sőt még egy boci is. Három apróságról azonban anyjuk nem tudott gondoskodni, így nekik a gondozók lettek a pótmamáik – számol be az állatkert a weboldalán.

Az állatkerti állatgondozók munkájához ugyanis az is hozzátartozik, hogy időnként pótmamái lesznek egy-egy állatnak. Az Állatkertben persze elsősorban arra törekszenek, hogy ha csak lehet, a kisállatokat a saját anyjuk, saját szüleik neveljék fel. Ők csak akkor segítenek be, ha arra feltétlenül szükség van.

A vadállatoknál persze ilyenkor is az a cél, hogy megfelelő vadságúak legyenek, és később ne az emberek, hanem a fajtársaik jelentsenek számukra társaságot. A háziállatokkal viszont egy kicsit más a helyzet, hiszen őket az emberek már évezredek óta tartják, tenyésztik. Így nekik nem kell vadaknak lenniük, hiszen a háziasítás, a domesztikáció nyomán viselkedésük része, hogy együttműködnek velünk. Mivel a cumisüveggel felnevelt kisállatok különösen kötődnek az emberhez, igencsak szelídek és barátságosak szoktak lenni – számolt be a portál.

Forrás: https://zoobudapest.com/

Kapcsolódó

Hamarosan indul a regisztráció a Gazdijogsira – SZAKMAI VIDEÓVAL

magyarallatvedo

Te is hozzájárulhatsz a baglyok sikeres költéséhez

Marci

Vakvezető kutyákért fut 221 kilométert Gyöngyösi Róbert

Marci