Elképesztő számok: 47 mentett sünt engedtek vissza a természetbe – VIDEÓ

Nemrégiben 47 mentett, a Fővárosi Állatkertben sikeresen rehabilitált sünt engedtek vissza természetes élőhelyükre. Ennek kapcsán egy kisfilmet is készítettek, az állatok elengedésen túl általában is bemutatva a sünökkel kapcsolatos mentőmunkánkat.

A sünfélék családjának jó kéttucat faja közül Magyarországon az úgynevezett keleti sün honos. Nemcsak a városoktól távoli élőhelyeken fordul elő, hanem kertes házas övezetekben, városi parkokban is gyakori.

“Ezzel együtt védett fajról van szó, és az Állatkertünkben zajló vadállatmentő munka keretében mi is erőfeszítéseket teszünk a sünök védelme érdekében” – írták az intézmény oldalán.

A mentett, segítségre szoruló sünök között vannak sérült, legyengült állatok, olyanok, akik a szaporodási szezon végén születtek, és így nem volt idejük kellőképpen felkészülni a téli álomra, de akadt már dolguk elárvult sünökkel, és olyanokkal is, akik avarégetés miatt szereztek sérüléseket. A cél természetesen mindig az, hogy a mentett állatok rehabilitációjával odáig lehessen jutni, hogy végül visszakerüljenek természetes élőhelyükre.

“Nemrég 47 sikeresen rehabilitált sünt engedtünk el: az ennek kapcsán készült kisfilmben persze nemcsak magáról az elengedésről lesz szó, hanem a sünmentés egész folyamatát igyekszünk bemutatni.”

(Forrás: zoobudapest)

magyarallatvedelem.hu