Magyar Állatvédelem
Image default

Elítélték az aktivistát, aki egy borjat sétáltatott a moszkvai Vörös téren

Olvasási idő:1 perc

Az orosz hatóságok kedden őrizetbe vettek egy 34 éves amerikai állampolgárságú nőt, mert egy borjút sétáltatott a moszkvai Vörös téren. Mint kiderült, nem először csinált ilyet.
A TASZSZ orosz állami hírügynökség szerdán számolt be a szokatlan esetről. A nő, Alicia Day azt állította, hogy az Avito nevű orosz webáruházban vásárolta a borjút, mert nem szerette volna, hogy megegyék,

ÉS A VÁSÁRLÁS UTÁN ÚGY DÖNTÖTT, HOGY ELVISZI SÉTÁLNI.

A hírügynökség szerint a rendőrök az oroszoroszági gyülekezési törvényre hivatkozva jártak el a nővel szemben, és azt kifogásolták, hogy nem jelentette be a „demonstrációját”.

Emiatt 100 ezer forintnyi pénzbírságot kapott, és 13 nap „igazgatási letartóztatásra” ítélték.

A The Moscow Times szerint Alicia Day kínai–amerikai kettős állampolgár lehet (bár, mint a lap megjegyezte, Day önmagát „régóta Oroszországban élő kínaiként” jellemezte az orosz VKontakte közösségi oldalon).

 

A videó angol felirattal ITT tekinthető meg.

A moszkvai lap arra is felhívta a figyelmet, hogy a nőnek voltak hasonló akciói: 2021-ben az ukrán sajtó számolt be arról, hogy egy borjút és egy disznót sétáltatott Dnyipro városában, és akkor is azt mondta: nem szeretné, ha megennék az állatokat.

2019-ben Londonban mentett meg a Jixy Pixy nevű malacot, amelyet aztán étterembe is elvitt, parkban sétáltatott, és még vonatra is szállt vele (az állatot később a brit államvédelmi szervek elkobozták tőle, mert egy kis apartmanban tartotta).

Index nyomán

Kapcsolódó

Mesebeli fotókon az erdők varázslatos téli élővilága

Marci

A mennyasszony segített világra egy borjút a saját esküvőjén

magyarallatvedo

Roppant aranyos európai bölényborjú született Nyíregyházán

Marci