Magyar Állatvédelem
Image default

Elhunyt 31 éves korában a világ egyik legidősebb pingvinje

31 éves korában elaltatták a világ egyik legidősebb ismert pingvinjét, Mochicát, aki az Egyesült Államokban, az oregoni állatkertben élt. Mochica 1990. július 6-án született.

A pingvint kézzel nevelték, ami azt jelenti, hogy kikelés után egyből az emberekhez szoktatták. A kézi nevelés következtében az állat viselkedése különbözött a fajtársaiétól, hiszen szívesen kereste az emberek társaságát.

Mochica tíz plusz évvel lekörözte társait, mivel egy Humboldt-pingvin átlagosan húsz évig él. Gondozói szerint kora miatt már túl sok betegsége volt ahhoz, hogy palliatív ellátásban részesítsék, ezért döntöttek az elaltatás mellett. A pingvin egyik szemén szürkehályog volt, a másikkal is csak homályosan látott, a csípőjénél kopásos megbetegedéssel küszködött.

„Egyszerűen csak nagyon öreg madár volt. Alig látott, és időnként járni se nagyon tudott” – mondta gondozója, Travis Koons. A gondozó még elmesélte, hogy az állat elaltatása roppant szomorú nap volt a gondozócsapat számára, ahogy mindenkinek, aki sok időt töltött vele.

Mochica a Humboldt-pingvinek nagykövete volt, népszerűségét arra használták, hogy felhívják a figyelmet a veszélyeztetett állatfajra leselkedő veszélyre.

Kapcsolódó

6 év után került elő az elveszett kutya, majd egy nappal később egy kölyöknek adott életet

Marci

Újabb állatvédelmi tantárgy lett kötelező az Állatorvosi Egyetemen

magyarallatvedo

Golfpályán sétáltatta kutyáját, lelőtte a golfozó

magyarallatvedo