Magyar Állatvédelem
Image default

Elgázolt egerészölyvet mentettek a Magyar Közút munkatársai

A Magyar Közút munkatársai a napokban megmentettek egy egerészölyvet, amit a 34-es főút 33. kilométerénél sodort el egy figyelmetlen autós.

A helyszínen dolgozó közutasoknak köszönhetően a sérült madarat sürgősen a Hortobágyi Madárkórházba szállították, ahol azonnali vizsgálatokban részesült. Hamar kiderült, hogy sajnos több komoly sérülést is szenvedett a tollas túlélő: jobb szárnyán nyílt törése lett, valamint jobb lába sem mozgott, feltehetően a gerincét ért ütés miatt. A balesetet szenvedett egerészölyv állapotát Déri János “madárdoktor” csapata gyorsan stabilizálta, de gyenge kondíciója miatt erősödnie kell még, hogy aztán meg lehessen műteni.

“Figyeljünk az utakon! Jön a hideg, jön a tél. Ilyenkor egyre több egerészölyv keres élelmet a közutak környékén elütött pockok, rágcsálók formájában. Sajnos emiatt a balesetek lehetősége is emelkedik.” -hívja fel az autósok figyelmét a Madárpark a hasonló balesetek elkerülése érdekében.

Hortobágyon, a Madárkórház Alapítvány az országban egyedül álló kórházat működtet. Az intézmény az egész ország területéről beérkező, sérült, beteg vadmadarak állatorvosi ellátását, kórházi ápolását és rehabilitációját végzi. Az évente beérkező 2500-3000 beteg közül 35-40 % visszakerül a természetbe.

(Forrás: Hortobágyi Madárkórház Facebook)

 

Magyar Állatvédelem

Kapcsolódó

Újra megrendezésre kerül a Mackófarsang – VIDEÓVAL

magyarallatvedo

Legyünk óvatosak túrázás közben, ellenek a vaddisznók

magyarallatvedo

Állatvédő civil szervezetek munkáját támogatja a magyar kormány

magyarallatvedo