Életében először futkározik felszabadultan Angus, aki korábbi bántalmazások miatt megvakult

Olvasási idő:1 perc

Miután volt gazdája rendszeresen bántalmazta Angust, állatvédők egy Yorkshire megyei állatmenhelyen helyezték el a szegény kutyát.

A kutya agyi károsodást szenvedett az erős ütésektől, emiatt sokszor rángógörcsök törnek rá. Napi 3 alkalommal gyógyszert kell szednie, hogy ezeket a rángásokat kontroll alatt tudják tartani. De ez nem minden; olyan mértékben romlani kezdett az állapota, hogy Angus megvakult.

Végül Jon és Anne Ashmore fogadták örökbe a kutyust, hiszen a kitartása és akaratereje teljesen elvarázsolta őket. “Angus valóban nagyon félénk, kezdetben nagyon óvatos az emberekkel és más állatokkal, ami nem meglepő az a sok szörnyűség után, amit átélt. Azonban ha egyszer valakit jobban megismer, onnantól kezdve a világ legfelszabadultabb kutyájává válik” – mesélte Anne.

Angus, aki 4 és 5 éves kor között lehet, egy új fejezetet kezdett az életében, maga mögött hagyva a múlt fájdalmait. Az örökbe fogadó pár úgy döntött, hogy elviszik kedvencüket a strandra. Angus majd kicsattant az örömtől, amikor szabadon és felhőtlenül szaladgálhatott, ez volt az első ilyen alkalom életében. Nagyon élvezte, ahogy a homok besüppedt a mancsai alatt, a boldogság az arcán teljesen meghatotta a gazdáit.

 

A gazdái hozzátették, hogy ahányszor csak alkalmuk lesz rá, elviszik a kutyát a tengerhez, mivel ilyen boldognak még sosem látták, mint a homokban futkározva.

(Fotók: Anne Ashmore)

magyarallatvedelem.hu