Magyar Állatvédelem
Image default

Elefántbébi születésére készül a budapesti állatkert – VIDEÓVAL

A következő hetekben jöhet világra a Fővárosi Állat- és Növénykertlegújabb elefántja, az előkészületek az intézmény honlapján és közösségi média felületein csütörtökön közzétett kisfilmben láthatók. A budapesti állatkert múlt ősszel jelentette be, hogy Angele nevű, tizenkilenc esztendős ázsiai elefántjuk hamarosan újabb elefántnak ad életet.

Mivel az elefántoknál a vemhességi idő nagyjából 22 hónap, az állatkerti szakemberek úgy számolnak, a kiselefánt tavasszal jön világra – közölte az intézmény csütörtökön az MTI-vel.

A várható ellés miatt március közepe óta teljes a készültség az elefántok körül, az állatorvosok és a gondozók rendszeresen figyelemmel kísérik az állatok viselkedését. Az elléssel kapcsolatos előkészületekről a városligeti intézmény csütörtökön egy kisfilmet tett közzé honlapján és közösségi média felületein. A filmből az is kiderül, hogy az Állatkerti Alapítvány egy speciális mérlegre gyűjt, amellyel a kiselefántot és a kifejlett ormányosokat is le lehet mérni.

MTI, fotó: A Fővárosi Állat- és Növénykertben 2017. november 8-án született ázsiai elefánt-bikaborjú (Elephas maximus) anyjával, a 16 ével Angelével november 9-én / Kovács Attila képe

Kapcsolódó

Ritka elefántikrekre bukkantak

magyarallatvedo

Idén több különleges állat is született a Nyíregyházi Állatparkban

magyarallatvedo

Szemműtéttel mentették meg egy brit állatkert tigrisének szemét

magyarallatvedo