Magyar Állatvédelem
Image default

Eladta a jegygyűrűjét és az Audiját is, hogy macskamenhelyet nyisson – videóval

Olvasási idő:1 perc

Egy angol asszony, 18 macskát fogadott be a Covid idején, mára már családi házukat macskamentő-állomássá alakította át. Tina Lewis eddig 132 macskát fogadott örökbe. Ahhoz, hogy jobb életet biztsíthasson védenceinek még az Audiját, valamint a jegygyűrűjét is eladta. Megígérte, hogy az apja Mercedesét is el fogja adni…

Az 54 éves Tina, a Filey Cat Rescue-t az észak-yorkshire-i tengerparti városban lévő tanyáján vezeti férjével, a 68 éves Markkal és 23 éves lányával, Kate-tel. Az egész otthonukat a macskák vették birtokba – egy alom kiscica él a fürdőszobában, a padlás pedig egy mini állatorvosi rendelővé alakult, ahol az egyik macskának vérátömlesztést végeztek.

Tina még a hálószobájából is kiköltözött az étkezőbe, hogy még több macskáról gondoskodhasson. Azt mondta, hogy korábban úgy számított, hogy “egyszerre csak nyolc vagy kilenc macska lesz itt”, de most már ezt a tervét teljesen elengedte.

Tina havonta körülbelül 3.5 millió forintnyi összeget költ a macskák gondozására, ami rezsicsökkentésre késztette:

“Volt egy nagyon szép Audim, de az már nincs…” – mondta.

Az autó eladása után tovább törte a fejét, hogy miből tudna még bevételt csinálni.

“Ránéztem a férjemre, miközben azon gondolkodtam, hogy mit kell eladnunk, majd ránéztem a kezemre, és csak arra gondoltam, erre nincs szükségem.”

Így került a jegygyűrűjük is eladásra. Természetesen házasságuk nem bomlott fel, hiszen együtt gondozzák macskáikat.

 

A család szerencsésnek mondja magát, mivel egy családi panziót is üzemeltetnek, ennek bevétele nyáron a jótékonysági szervezetbe megy, de télen más a helyzet, mert akkor a panzióban szinte alig vannak vendégek. A nő szerint nagyon aggasztó volt a helyzet, “de most már látjuk a fényt az alagút végén, hogy folytatni tudjuk:

El fogom adni apám veterán Mercedesét is, amit én örököltem.

30 évig egy kis pajtában állt, de az is elmegy. Már kifogytam az eladható dolgokból…”

Annak ellenére, hogy a macskák teljesen elfoglalták a házát, Tina soha nem akarja elköltöztetni a mentőközpontjukat, sőt azt szeretné, ha bővíthetnék.

“Több macskát is el tudnánk helyezni. Van egy pajtánk és az álmunk az, hogy abból egy másik egységet alakítsunk ki, ahol további 20-25 macskát tudnánk elhelyezni. De ez valószínűleg csak álom, bár sosem lehet tudni…” – mosolyodott el hamiskásan az asszony.

Vicki Edwards, Kate Lewis, az alapító Tina Lewis, fia Alan Lewis, férje Mark Lewis és Tom Moran, ők a Filey Cat Rescue

Derbytelegraph – Magyar Állatvédelem

Kapcsolódó

Háromszor is megpróbálta megölni a szomszéd kutyáját, vallomást tett

magyarallatvedo

Leleplezték a kulisszatitkot: így készültek a Frakk, a macskák réme jelenetei

magyarallatvedo

Fagyos folyóból mentett ki egy vidrakölyköt a hős kutya

magyarallatvedo