Egy tűzcsaphoz kötötte a kutyáját, a kedvenc holmijaival egy táskában

Olvasási idő:1 perc

Egy tűzcsaphoz kötözve találtak rá Baby Girlre, a kutya mellett egy hátizsákban ott volt minden kedvenc játéka és eledele. Egykori gazdája egy szívszorító üzenetet is mellékelt.

“Az üzenetben azt írta a gazda, hogy a kutya neve “Baby Girl”, és a tulajdonosának súlyos egészségügyi problémái vannak, és már nem tudta ellátni őt”

– mondta Angela Speed, a Wisconsin Humane Society szóvivője a HuffPostnak. “Kérte, hogy valaki segítsen Baby Girlnek.” A Baby Girl mellett elhelyezett nagy hátizsák tele volt étellel, játékokkal és finomságokkal.

Egy arra járó nő, Kylie Rose Engelhart vasárnap észrevette a Baby Girlt, és lefotózta a tűzcsap mellett várakozó kutyát. Engelhart Baby Girl-lel várt, hátha valaki visszajön érte, de végül elhozta a WHS Green Bay menhelyére. Baby Girl története nem csak a szívszorító fotó miatt keltette fel a figyelmet, ami hamar körbefutott a neten, hanem az állatmentő szervezet Facebook-bejegyzésében is. Nem kárhoztatták a volt gazdát, sőt, azt írták, látszik, mennyire szerette a kutyát. Látszik abból, hogy minden kedves játékát gondosan becsomagolta, látszik abból, ahogy rögzítette a pórázt, a kutyát nehogy elüsse valami. Látszik abból, hogy a környék legforgalmasabb helyére vitte, hogy minél hamarabb észrevegye valaki.

“A szereteted látjuk abban, hogy Baby Girl boldog és egészséges. És látjuk a szereteted a levelében, amit hagytál, és könyörögsz valakiért, hogy segítsen neki, amikor már te nem tudsz.”

Ennek ellenére a WHS arra kért mindenkit, hogy ha már nem tudnak gondoskodni az állataikról, vigyék őket menhelyre, ne hagyják csak úgy az utcán őket.

Baby Girl egyébként 6 éves, és ahogy átesett az orvosi vizsgálatokon, örökbefogadható lesz. (Kérjük olvasóinkat, ne nekünk írjanak Baby Girl örökbefogadásával kapcsolatban. A kutya az Egyesült Államokban található.)

Bors – WHS – Magyar Állatvédelem