Magyar Állatvédelem
Image default

Egy nógrádi farmon új esélyt kapnak a hányattatott sorsú állatok

Olvasási idő:1 perc

Nemcsak kutyákról, macskákról, hanem rossz sorsú haszonállatokról is gondoskodik Makrai Krisztián és csapata – írja az nlc.hu.

A Nógrád megyei Tereskén négy és fél éve Makrai Krisztián álmodta meg a Segítő Kezek az Állatokért Alapítványt. A civilben szociális munkásként dolgozó férfi korábban több mint hatvan állatmenhelyen segédkezett, majd saját telkén létrehozta a menhelyet, ahol hányattatott sorsú, megunt, sérült és bántalmazott házi- és haszonállatokról gondoskodik, írja a Nool.

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Úgy gondolom, nagyon szükség van Magyarországon arra, hogy önzetlenül, szívből segítsünk a bántalmazott, gazdátlan állatokon. Ez csakis összefogással, együttes erővel és kitartással érhető el[/perfectpullquote]

–  nyilatkozta Makrai Krisztián, akit napi munkájában Sándor Richárd, Czeglédi Melinda és Tóth Ádám segít. Ádám a 18 évével a csapat legfiatalabb tagja, és családjának köszönhetően újabb területtel és egy házzal is gyarapodott az alapítvány.

Az alapítványnak szerencsére folyamatos támogatói is vannak, barátok, munkatársak, családtagok és vállalkozók személyében, de minden segítség jól jön. Makrai Krisztián szerint leginkább  szalmára, szénára, korpára, szemes takarmányra és száraz kutyatápra van szükségük.

Miközben a mindennapokhoz szükséges adományokat tisztelettel fogadják, legyen az mondjuk egy kutyapóráz vagy egy nyakörv, gyakran ők is támogatják azokat a gazdikat, akik szerény anyagi körülményeik miatt nehezen tudnak megfelelő ellátást biztosítani házi kedvenceiknek.

A Segítő Kezek az Állatokért Alapítvány fő célkitűzése, hogy egy olyan tanyát vásárolhassanak, ahol egy helyen tudják tartani az állatokat és még több segítségre szorulót fogadhassanak be.

nlc.hu, Sokszínű Vidék nyomán magyarallatvedelem.hu, Fotó: Segítő kezek az Állatokért Alapítvány/Facebook

Kapcsolódó

Hatalmas rajongótábora van az elbűvölően aranyos albínó tacskónak

Marci

Újabb fontos lépés: Egységes állatvédelmi oktatás jöhet az állatkertekben is

Eszti_mav

Kenguru rugdosta meg az ausztrál golfozót – a nő kórházba került

Marci