Egy méteres láncon, étlen-szomjan tartotta kutyáját az állatkínzó

Olvasási idő:1 perc

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki rendkívül rossz körülmények között tartotta az állatot. Ha a bíróság megállapítja az elkövető bűnösségét, akkor is csak felfüggesztett szabadságvesztést kaphat legjobb esetben…

A vádlott berekböszörményi otthonában a nyomozó hatóság 2022. január 12-én más ügyben tartott kutatást. Ennek során felfigyeltek a kutyára, ami a lakóház mellé, mindössze egy 1 méter hosszúságú láncra volt kikötve. Emiatt az állat a téli, hideg időszakban nem tudott védett, zárt helyre menni, illetve sem etető-, sem itató edény nem volt a közelében. Erre figyelemmel a rendőrök felszólították a nőt, hogy biztosítson megfelelő tartási körülményeket a kutyának.

Két nappal később a berettyóújfalui rendőrök visszamentek az elkövető házához és megállapították, hogy korábbi figyelmeztetésük ellenére a körülmények nem változtak. Az eb továbbra is rövid láncra volt kikötve, kutyaháza sem volt, így teljesen ki volt szolgáltatva az időjárás viszontagságainak. Megállapították továbbá, hogy a nő a kutya etetéséről és itatásáról sem gondoskodott, ezzel a magatartásával különös szenvedést okozott az állatnak.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a vádlottal szemben állatkínzás bűntette miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. Vádiratában a járási ügyészség indítványozta, hogy a járásbíróság az ügyiratok tartalma alapján hozzon büntetővégzést és a nővel szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

(Forrás: ugyeszseg.hu, Fotó: Pixabay)

magyarallatvedelem.hu