Magyar Állatvédelem
Image default

Egy kicsit jobb lett a világ – Összefogással számolták fel a koncentrációs tábort a magyar állatmentők

Olvasási idő:1 perc

Ha az állatok koncentrációs táborát elképzelitek, akkor az a hely fog megelevenedni, ahol tegnap jártunk – kezdte bejegyzését a Putrinka Állat és Természetvédő Alapítvány.

Korán kelt a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal és a Szentesi Járási Hivatal vasárnap, mert egy szaporító próbált az eljárás elől menekülni egy másik megyébe és szorgalmasan azon dolgozott, hogy megszabaduljon az állomány nagyobb részétől. Ráadásul nem egyszerű szaporítóval volt dolgunk, hanem egy úgynevezett “szedővel”. Feladata az volt, hogy összeszedje a kereskedők részére a kívánt állatokat, akiket külföldre exportálnak – fogalmaztak az állatvédők.

Beszámolójuk szerint a körülmények roppant borzasztóak voltak. Az állatok egy része kint volt, másik része bent. A kintiek a hideg ellenére legalább levegőhöz jutottak. Az a bűz, az a mocsok, fekália ami bent uralkodott egyszerűen feldolgozhatatlan volt. Az állatok túlnyomó része nincs jól. Gennyes méhgyulladás, gomba, demodex, vízfejűség, éhezés, extrém alultápláltság, súlyos elhanyagoltság és halálok uralkodtak a kapu mögött.

Soha nem láttunk ennyi és ilyen rossz állapotú állatot arányaiban egy helyen, pedig borzasztóbbnál borzasztóbb helyeken jártunk.

Végül 58 állat menekült meg a horrortanyáról, vannak sajnos, akiknek válságos az állapotuk. Folyamatosan futnak az állatorvosi körök. Az állatokról természetesen állapotfelmérés készül, amit átadnak a rendőrség részére.

Az állatok 10 állatvédelmi szervezetnél lettek elhelyezve az állatok faji sajátosságait figyelembe véve.

Fotók, forrás: Putrinka Állat és Természetvédő Alapítvány

Kapcsolódó

Mesebeli fotókon az erdők varázslatos téli élővilága

Marci

Rendőrörsre vitte a kóbor macska a kicsinyeit, így leltek otthonra – VIDEÓVAL

magyarallatvedo

Génszerkesztéssel tervez hipoallergén macskát egy amerikai biocég

magyarallatvedo