Magyar Állatvédelem
Image default

Egy japán állatkert vízidisznókkal oldja meg a társadalmi távolságtartást

A japán Izu Shaboten állatkert éttermében plüss vízidisznókkal ösztönzik a látogatókat arra, hogy tartsanak elegendő távolságot egymástól, a játékokat úgy helyezték el az asztaloknál, hogy mindez biztosított legyen.

Az állatkert május 16-án nyílt meg újra, és amellett, hogy kötelezővé tették a maszkok és a kézfertőtlenítő használatát, az állatkert egyik legnépszerűbb állatát is bevetették.

Az érdeklődők vízidisznók, más néven kapibarák társaságában fogyaszthatják el az ebédjeiket, miközben egyes asztaloknál a vörös pandák és zsiráfok is megjelennek.

A japán állatkertekben a kilencvenes években terjedt el az a szokás, hogy a vízidisznók decembertől februárig termálfürdőkben lazíthatnak, az Izu Shaboten állatkert honlapján pedig egyenesen azt állítják, hogy egyenesen tőlük indult a hagyomány: 1982-ben egy téli napon az egyik állatgondozó forró vízzel tisztította a kapibarák ketrecét, a vízzel telt mélyedésekbe aztán a kis kedvencek belevetették magukat. Az állatkert azóta télen forró fürdőt biztosít az állatok számára, amelyek boldogan lubickolnak a forró vízben.

octogon.hu nyomán magyarallatvedelem.hu

Kapcsolódó

Ez a japán férfi milliókat költött arra, hogy élő kutyává válhasson

Eszti_mav

Egy kóbor kutyus beszökött a lelátóra, hogy végignézhesse a vb-selejtezőt

Marci

Elképesztően aranyosak a Balaton közelében cseperedő rétisas fiókák – VIDEÓ

Marci