Magyar Állatvédelem
Image default

Egy fotós a védett fajokért – Britta Jaschinski természetfotós előadása

Olvasási idő:1 perc
Britta Jaschinski fotózsurnaliszta-természetfotós, előadása és kerekasztal-beszélgetés a vadon élő védett állatok illegális kereskedelméről
Britta Jaschinski az egyik leginspirálóbb és legbefolyásosabb, a természet és a vadvilág iránti tisztelet megteremtéséért küzdő fotográfus. Író társával megalapította a világ legjobb vizuális történetmesélőiből álló csoportot, majd elindította a Photographers Against Wildlife Crime™ globális kampányt, melynek célja a képek erejével fellépni az illegális vadkereskedelem ellen.
A Nimród Fotóklub és a Varázslatos Magyarország szervezésében, a WWF Magyarország és a LIFE SWiPE projekt szakmai partnerségében a neves fotográfus Budapestre látogat, és betekintést nyújt a világ különböző szegleteiben, a vadon élő védett állatok ellen elkövetett visszaélésekbe. A háborús újságíráshoz hasonlóan, a vadon élő védett állatvilág elleni bűncselekményekről szóló tudósítások szintén komoly kockázatokkal járnak – ezeket a történeteket meséli el Britta, illetve előadásában legtaglózó képeivel illusztrálja is, továbbá újonnan megjelent könyve kapcsán beszél a túlzott és kártékony emberi beavatkozás természetre gyakorolt hatásairól és azok csökkentésének lehetőségeiről.
Az előadás után Dobos Emese kutató, fenntarthatósági újságíró vezetésével egy kerekasztal-beszélgetés keretében értekezik Britta Jaschinski, dr. Balogh Annamária projektvezető (TRAFFIC), LIFE SWIPE projekt és dr. Farkas Alexandra tudományos újságíró. A szakemberek párbeszédet folytatnak hazai és nemzetközi viszonylatban a vadon élő védett fajok illegális kereskedelméről, a természet védelméről, illetve a védett fajok ellen elkövetett bűncselekményekkel szembeni hatékonyabb fellépés lehetőségeiről is.
Program:
18:30 – 19:45 Britta Jaschinski vetítettképes előadása
19:45 – 20:45 Kerekasztal-beszélgetés a vadon élő védett állatok illegális kereskedelméről
moderátor:
Dobos Emese kutató, fenntarthatósági újságíró
beszélgetőpartnerek:
dr. Balogh Annamária projektvezető (TRAFFIC), LIFE SWIPE projekt
dr. Farkas Alexandra tudományos újságíró
Időpont és helyszín: 2022. szeptember 15. 18:30, Uránia Nemzeti Filmszínház
* Tolmácskészüléket biztosítunk a résztvevők számára.
* A program 14 éven aluli gyermekeknek nem ajánlott!
(VIA)

Kapcsolódó

Állatbemutatóval és nyuszisimogatóval készül húsvétra a fővárosi állatkert

magyarallatvedo

Novemberben Tatára várnak a vadludak

magyarallatvedo

Így falatoznak reggel az imádnivaló pingvinek a Fővárosi Állat- és Növénykertben

Marci