Magyar Állatvédelem
Image default

Egy autónyi ukrán macska jelent meg a zuglói rendőrség parkolójában

Olvasási idő:1 perc

A Zsigulival érkező cicusok sofőrje teljesen véletlenül keveredett a Stefánia úti objektum elé, majd ott – még valószínűtlenebb módon – szembetalálkozott az ukránul perfektül beszélő BRFK-s állomány kerek egyharmadával, Fedák András törzsőrmesterrel. írja humoros fb posztjában a BRFK.

Hogy mi járatban tetszik lenni? – kérdezte udvariasan a Kárpátaljáról elszármazott szolgálatirányító parancsnok – a csíkos járőrkocsik helyére parkírozott Lada ukrán rendszámát felismerve ékes keletszláv nyelven megindítva a diskurzust.

Az elcsigázottnak tetsző sofőr elmondta, hogy 19 órája van úton, nem evett, nem ivott, a Fekete-tenger partjától, Odesszától autózott egyhuzamban Budapestig, és noha korántsincs egyedül az autóban, utasai közül senkit nem tudott megkérni, hogy váltsa fel a vezetőülésben, mivel tíz útitársa egytől-egyig jogosítvánnyal és járművezetési rutinnal egyáltalán nem rendelkező – házimacska.

Fedák törzsőr szemügyre vette az utastérben pislogó tíz szőrgombolyagot, ezután telefonon igyekezett szállást szerezni a kimerült kompániának. A Védelmi Bizottság közbenjárásával a Münchenbe tartó nő ideiglenes elhelyezést kapott a Madridi utcai szükségszállón.

A tiszthelyettes szolgálati autójával közúti révkalauzként elvezette a macskatelt Ladát, mivel a vezető GPS-e nem működött, majd a menedékhelyen tolmácsképességeit latbavetve azt is kijárta az odesszai távsofőr számára, hogy védencei is bebocsátást nyerjenek a rendelkezésére bocsátott szobába, és segített azok elhelyezésében is.

A cicafuvarozó nő tappancsos brigádja nevében is megköszönte a fővárosi rendőr gesztusát, majd hajnali három táján végre nyugovóra tért.
Fotó: Migration Aid, BRFK