Magyar Állatvédelem
Image default

Eddig soha nem tapasztalt támogatásban részesülnek az állatvédő szervezetek

Olvasási idő:1 perc

Még 2022 májusában jelentette be Ovádi Péter az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos, hogy pályázatot hirdet Magyarország Kormánya az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek számára. A pályázat nem csak a kutyákkal és macskákkal foglalkozó szervezeteknek szól, hanem haszonállatokkal és vadon élő állatokkal foglalkozó szervezetek is nyújthattak be kérelmet.

A pályázat 500 millió forintos keretösszege igazán egyedülállónak számít, hiszen ekkora támogatásban még sosem részesültek az állatvédők korábban. Az alapítványok és egyesületek a pályázati kiírás szerint 500.000 és 10.000.000 forint közötti összegre adhatták be kérelmüket, a végül elnyert összeget pedig működési költségre, ivartalanításra, állategészségügyi szolgáltatásra és férőhelybővítésre hasznosíthatják majd a jövőben.

Különlegessége a pályázatnak, hogy az ivartalanítás is kiemelt szerephez jutott: a társállatokkal foglalkozó civil szervezeteknek minimum 200.000 forintot ivartalanító műtéti költségre kell fordítaniuk.

“A pályázatot elsöprő érdeklődés övezte, 205 szervezet nyújtott be kérelmet. A pályázat lezárult, ezúton is hálásan köszönöm mindenkinek, aki élt a lehetőséggel. Közös ügyünk az állatvédelem!” – osztotta meg a hírt Ovádi Péter júliusban, aki hatalmas sikernek értékelte a pályázatot.

A “Közös ügyünk az állatvédelem” Facebook-oldal tájékoztatása szerint a pályázati kiírásnak megfelelően a kérelmek elbírálására 75 nap áll rendelkezésre, így a szeptember végi eredményhirdetést követően az elnyert összegek folyósítása kezdődhet meg.

magyarallatvedelem.hu

Kapcsolódó

Medvét fotóztak Ózdon, rendszeres látogató lehet

magyarallatvedo

Jegesmedvék jártak az iskolaudvaron – VIDEÓVAL

magyarallatvedo

Már a saját lábukon álldogálva élvezik a tavaszt a mesés hortobágyi vadlócsikók

Marci