Fülöp Erik betiltaná a cirkuszokban a vadállatok szerepeltetését

Dr. Fülöp Erik: Siker, hogy az én koncepciómat valósítja meg az állatvédelmi miniszteri biztos

Olvasási idő:1 perc

Ovádi Péter állatvédelmi miniszteri biztos a tegnapi napon, győri sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy négy pillér mentén újul meg a hazai állatvédelem. Dr. Fülöp Erik országgyűlési képviselő, állatvédelmi szakpolitikus a Facebook oldalán reagált a bejelentésre és sikerként könyveli el, hogy a kormány gyakorlatilag az ő koncepcióját kívánja megvalósítani.

„Hosszú hónapok óta hangsúlyozom, hogy a romokban heverő hazai állatvédelmet négy pillér mentén kellene meglátásom szerint újjáépíteni. Nagy öröm, hogy Ovádi Péter állatvédelmi miniszteri biztos a tegnapi napon bejelentette: négy pilléren alapul a megújuló állatvédelmi program”

– írja Facebook bejegyzésében Dr. Fülöp Erik országgyűlési képviselő, aki szerint a pillérekben semmi meglepő nincs.

„Négyből három az általam hangsúlyozott prioritásokra fókuszál, azaz a lakossági edukációra, az országos ivartalanítási programra és az állatvédő szervezetek támogatására”

– mutat rá a szakpolitikus, hozzátéve: negyedik pillérnek továbbra is az állatrendőrség felállítását szorgalmazza, az ugyanis Ovádi Péter negyedik pillérét, azaz az illegális szaporítók elleni harcot is el tudná látni, ugyanakkor más, rendkívül fontos szerepkört is betölthetne.

A politikus ugyanakkor sikerként könyveli el, hogy a miniszteri biztos gyakorlatilag az általa megalkotott koncepciót kívánja megvalósítani az állatvédelem terén, amelyhez sok sikert kíván és melyhez támogatását biztosította.

Ahogyan arról a magyarallatvedelem.hu is beszámolt, Győrben tartott sajtótájékoztatót január 13-án Ovádi Péter, a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos. Az eseményen a program négy pillérét ismertette.

magyarallatvedelem.hu