Magyar Állatvédelem
Image default

Dr. Fülöp Erik: Hiányzik az állatrendőrség kérdése az online konzultációból

Olvasási idő:1 perc

A független országgyűlési képviselő, állatvédelmi szakpolitikus napirend utáni felszólalásában hívta fel a figyelmet az online állatvédelmi konzultáció hiányosságára, amely említés szintjén sem tér ki az állatrendőrség kérdésére.

Az állatvédők hegyeket mozgatnak meg

“Az elmúlt években sokan és sokat harcoltunk azért, hogy az állatvédelem a figyelem középpontjába kerüljön. Az állatvédő közösség erejét gyakran lebecsülik, holott egy pártok feletti összefogás, egy közös ügy melletti kiállás hegyeket képes megmozgatni” – húzta alá napirend utáni felszólalásában Dr. Fülöp Erik. Hozzátette: az állatvédő szervezetek, illetve a civilek elszánt és következetes munkájának eredményeként ma már kijelenthető: az állatvédelmet senki nem tudja többé a szőnyeg alá söpörni.

Úgy véli, hogy ezt támasztja alá a két héttel ezelőtt indult online konzultáció is, amely az állatvédelem legfontosabb kérdéseit tartalmazza. A politikus kiemelte: a felmérést ő maga is kitöltötte, mert fontos, hogy minél többen hangot adjanak a véleményüknek.

„Ahogyan ugyanis ki tudtuk harcolni mi állatvédők azt, hogy a az állatvédelmet végre komolyan vegye a kormány és egy miniszteri biztost nevezett ki a változás elindítására, úgy hiszem azt, hogy együtt hangosabban fellépve, valódi  eredményeket tudunk elérni” – fűzte hozzá.

Fájó hiányosság

Az állatvédelmi szakpolitikus ugyanakkor hangsúlyozta azt is, a konzultáció fájó hiányossága, hogy nem tartalmaz egyetlen kérdést sem az  állatrendőrség felállításának. Emlékeztetett arra, hogy meglátása szerint a jelenleg romokban heverő hazai állatvédelmet, négy pillér mentén kell újjáépíteni. Országos ivartalanítási programra, az állatvédő szervezetek támogatására, lakossági edukációra és az állatrendőrség felállítására van szükség.

„Be kell látnia mindenkinek, hogy elengedhetetlenné vált egy, az állatvédelemre specializálódott és hatáskörrel rendelkező szerv felállítása, amely nem csak felderíti az állatkínzásos eseteket, de elősegíti annak megelőzését is” – hangsúlyozta Dr. Fülöp Erik. Rámutatva: az állatrendőrség szerepe túlmutat az állatok védelmén, hiszen az állatkínzás visszaszorításával az emberek sérelmére elkövetett bűncselekmények száma is csökkenne.

magyarallatvedelem.hu

 

Kapcsolódó

Már csak a szeretet tartja életben a felsőlajosi állatkertet – VIDEÓVAL

magyarallatvedo

Nem bír magával: rendszeresen visszatér az elefánt egy kis nasira

magyarallatvedo

Állatsimogatással oldhatják a feszültségüket az utasok ezen a reptéren

magyarallatvedo