Bűnösnek vallotta magát a macskákat kínzó francia labdarúgó

Olvasási idő:2 perc

Mint ahogy korábban mi is beszámoltunk róla, Kurt Zouma, a Premier League-ben szereplő West Ham United francia védője megrugdosta, majd megpofozta macskáját – ezzel hatalmas ellenszenvet kiváltva az állatbarátokból. A labdarúgó most bűnösnek vallotta magát a bíróságon.

Még február 6-án került ki az internetre egy videó, melyen látható, hogy a francia focista előbb belerúg a macskájába, majd felpofozza, végül pedig egy cipőt hajít a menekülni próbáló védtelen állat felé – írja az Origo.

Az eset után persze Zouma azonnal bocsánatért esedezett, állítása szerint ez volt az első és az utolsó alkalom, amikor bántalmazta a macskáját.

“Szeretnék bocsánatot kérni a tetteimért. Nincs mentség a viselkedésemre, amit őszintén sajnálok. Szeretném azt is elmondani, hogy mennyire mélyen sajnálom azokat, akiket a videó felzaklatott. Szeretnék mindenkit biztosítani arról, hogy a két macskánk tökéletesen jól van és egészségesek. Az egész családunk szereti és becsüli őket, ez egy elszigetelt eset volt, amely nem fog még egyszer előfordulni”– mondta korábban Zouma, akit a klubja, a West Ham United 250 ezer fontra megbüntetett és a botrányos videója után elhagyta a legfőbb szponzora, az Adidas.

Zouma most a bíróságon elismerte, hogy az állatjóléti törvény szerinti két bűncselekményt elkövette. A francia válogatott védő testvére, a macska bántalmazását lefilmező Yoan is elismerte a bűnösségét.

Hazel Stevens ügyész elmondta a bíróságon, hogy a videón hallható, amint Zouma a következőket mondja:

“Esküszöm, hogy megölöm, esküszöm, hogy megölöm.”

A West Ham focistája elismerte a vádat, miszerint szükségtelen szenvedést okozott egy védett állatnak. Testvére pedig beismerte, hogy tettestárs volt a bűntény elkövetésében, valamint felbujtó volt a bűncselekményben.

Stevens ügyész elmondta, hogy a bűncselekményeket a jelek szerint azután követték el, hogy a macskákat tartották felelősnek egy szék megrongálásáért az otthonukban.

“Kurt Zouma eltökélte, hogy megfenyíti vagy valamilyen megtorlást hajt végre az okozott kárért. Amióta ez a felvétel nyilvánosságra került, azóta rengetegen ütötték meg a macskákat, és tették közzé a különböző közösségi oldalakon”– idézi a BBC az ügyészt.

(Twitter/FootyAccums)

A bíróság meghallgatta a West Ham védőjét, aki bocsánatot kért tettéért, és korábban abba is beleegyezett, hogy két bengáli macskáját új gazdához adják.

Egy független állatorvos, aki később megvizsgálta a macskákat, és megnézte a videót, azt mondta, hogy az állatokon nem voltak sérülések maradványai, amikor megvizsgálta őket, de az ütések és rúgások szenvedést okoztak volna, míg az üldözés félelmet vagy szorongást.

Trevor Burke, a játékos ügyvédje elmondta, hogy védence korábban kifogástalan jellemű volt, és kilenc állatvédő szervezet részesült a pénzbüntetéséből.

Az ügyben az ítélethirdetést június 1-jére halasztották.

(Forrás: Origo)

magyarallatvedelem.hu