Magyar Állatvédelem
Image default

Bullterrier, a családcentrikus gladiátor

Olvasási idő:1 perc

A bullterriert tojásded alakú fejéről még az is felismeri, akinek amúgy nincs sok fogalma a kutyafajtákról. A bullterrier hűséges, családcentrikus kutya, de tartása állandó odafigyelést és határozott bánásmódot követel.

A bullterriert tojásdad alakú fejformája, és különleges pofája miatt lehetetlen más kutyafajtákkal összetéveszteni. A bullterrier profilját hosszúkás, egyenes orra teszi jellegzetessé, de nem csak a feje teszi a rómaiakhoz hasonlatossá: szilárd, tömör, izomtól dagadó testét az ókori gladiátorok is megirigyelnék. Apró, mandulavágású, egymástól távol ülő, szinte fekete szemei arckifejezését kissé borússá teszik. Apró, egyenes fülei is szokatlanul szorosan állnak egymáshoz. A bullterrier minden testrésze teljese egyenes, ettől kiállása kissé merevnek is tűnhet. Széles mellkasa és jól ívelt bordái adják a kutya termertéhez képest rendkívüli erejét.

A bullterrier alapvetően kiegyensúlyozott kutya

A bullterriert harci kutyának tenyésztették, ma már elsősorban kedvtelésből tartják, és előszeretettel hordják kiállításokra. Kiegyensúlyozott, alapvetően nyugodt természetű kutya – feltéve, hogy gazdája nem ébreszti fel a benne szunnyadó vadállatot. Rossz gazda mellett a kutya agresszívvá válhat. De egy jó gazdáért rajong, nagyon jól kijön a gyerekekkel, szeretteit hűségesen őrzi és megvédi bármitől, akár az élete árán is.

bullterrier erős és strapabíró, szervezete ellenálló, mozgásigénye hatalmas. De nem való házőrzőnek, kizárólag a családhoz közel, a lakásban lehetőleg a figyelem központjában érzi jól magát.

haziallat.hu

Kapcsolódó

Veszélyben vannak a vadmacskák, három intézmény is fajmentő programot indított

Marci

5 kép, ami megmutatja, hogy érdemes örökbefogadni

Viki

Sok kutyát dobnak ki télen, vemheseket is

magyarallatvedo