Magyar Állatvédelem
Image default

Budapesten már 15 nap után altathatják az Illatos úti kutyákat?

Olvasási idő:1 perc

Érdekes levelet küldött a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóságtól (FÖRI) a kerületi jegyzőknek. A Kontra által megszerzett levél szerint ezentúl csak 15 napot tölthetnek majd a kóbor állatok a FÖRI Illatos úti telephelyén. A határidő letelte után akár el is altathatják őket.

A fővárosi vezetés legújabb döntése értelmében Karácsony Gergelyék a befogott állatokat az egyes kerületekre bíznák. Az Illatos úti ebrendészeti telep fenntartója, a (FÖRI) nemrég levélben kereste fel a fővárosi kerületek jegyzőit, azért, hogy közölje velük: a kóbor állatok eltartása a befogástól számított 16. naptól már a kerületek hatásköre. Tehát az ő értelmezésükben akkortól az állam válik az állat tulajdonosává.

A Kontra úgy értesült, hogy a FÖRI arra szólította fel a budapesti önkormányzatokat, hogy kössenek megállapodásokat az ebrendészeti telepek, illetve az állatmenhelyek üzemeltetőivel, vagy ha erre nem kerül sor, akkor oldják meg maguk a feladatot.

forrás: kontra.hu

A kidobott állatok sorsa attól függ, találnak-e nekik gazdát, vagy sem, mivel gazda híján rövid időn belül el is altathatják őket. Korábban erre a befogást követő 15 nap után már sor kerülhetett, azonban

a januárban hatályba lépő rendelet megtiltotta, hogy 45 napnál előbb megtehessék ezt a menhelyek.

A teljes cikk a Kontra oldalán található.

Mint korábban megírtuk a budapesti vezetés csak kampányfogásnak használta az állatokat, hiszen legutóbb a Fővárosi Közgyűlésen még napirendre sem vették azon állatvédelmi tárgyú előterjesztést, ami orvosolni kívánta volna a városvezetés hiányosságait. A kampányban “állatbarát Budapestet” és “Állatvédelmi Chartá”-t hirdető főpolgármester lesöpörte azt az előterjesztést, amelyben egyébként saját választási ígéretei szerepeltek.

A főváros vezetését nem érdeklik az állatok

Metropol – Magyar Állatvédelem

Kapcsolódó

Orosz állatvédők mentették meg a fagyhaláltól a szibériai tigriskölyköt

Marci

Testvéreit mind örökbe fogadták, csak őt nem: szomorú tekintete meghatotta az állatmentőt

Marci

Hőstettet hajtott végre a kutyus: megmentette a 9 hónapos kisbaba életét

Marci