Magyar Állatvédelem
Image default

Brutális vadászati módot legitimálna új törvényével a KDNP

Simicskó Isván, a KDNP frakcióvezetője egy nappal azelőtt nyújtotta be törvényjavaslatát a brutális vadászati mód engedélyeztetéséről, hogy Ovádi Pétert állatvédelmi miniszteri biztossá nevezték ki.

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője szeptember 29-én benyújtott törvényjavaslatával engedélyezné a származási igazolással rendelkező erdélyi kopókkal történő hajtóvadászatot. Indoklásában úgy fogalmaz, az erdélyi kopók törzskönyvezett egyedszámának csökkenő tendenciája indokolja a törvényt, mivel így meglátása szerint fennt lehet tartani a fajta munkakészségét és lehetővé lehet tenni a nagyvad terelővadászatán törtőnő használatát.

Erdélyi kopó
Engedélyeznék az erdélyi kopóval történő terelővadászatot.

A hajtóvadászat azonban ilyen nagyméretű kutyákkal köztudottan teljes mértékben vadellenes, ugyanis a kopók azon túl, hogy hajtják, meg is haraphatják, sőt, le is ölhetik a fiatalabb vadakat, akár különös szevedéseket okozva az állatoknak. Az eddig a terelővadászatok során engedélyezett kisebb méretű kutyákkal történő hajtás nem tudott jelentős sérülést okozni a vadaknak, így a törvényi változtatás vadászati etikai kérdéseket is felvet.

magyarallatvedelem.hu

Kapcsolódó

Világrekorddal zárulhat a parlagi sasok idei költési szezonja

Marci

Csendháborítást követett el egy kisborjú, aki hetekig keservesen bőgött a legyilkolt anyja után

Erik

Így játszik testvérével Samu, a 4 hónapos kiselefánt

Marci