Magyar Állatvédelem
Image default

Brutális méretű harcsaát fogtak ki Thaiföldön

Dean McEwan másfél órát küzdött az óriás Mekong-harcsával a Palm Tree Lagoonban, a veszélyeztetett állat hossza két méter volt.

A világ egyik legnagyobb harcsáját fogta ki egy brit horgász Thaiföldön.

Dean McEwan elmondta, hogy “élete harcát” élte át, amikor a Palm Tree Lagoon halászterületén behúzta a közel 200 kilós Mekong-harcsát. A skóciai Renfrewshire-ből származó 36 éves férfi elmondta, hogy másfél órába telt, mire felhúzta a halat, mielőtt három férfi segített neki hálóba emelni, hogy megmérjék.

A kétméteres óriás valamivel több mint 190 kilogramm volt

Dean fogása vélhetően a legnagyobb harcsa, amelyet brit horgász Thaiföldön fogott. A Daily Mail által idézettek szerint: “Amikor először érzed meg ezeknek a halaknak az igazi erejét, megérted, miért ők a világ legkeményebben harcoló édesvízi halai.

“Amint beakadt, azonnal tudtam, hogy ez nagyon nagy lesz. Fogtam már néhány harcsát korábban, így tudtam, mire számíthatok. Ezekkel a halakkal tényleg nem lehet mást tenni, mint visszahúzni a zsinórt, amikor csak lehetőséged van rá, általában akkor, amikor a hal irányt változtat. Ez tényleg az állóképesség próbája volt.”

A halat biztonságban visszaengedték a vízbe, miután a kimerült Dean pózolt egy fotóhoz.

Mirror – Magyar Állatvédelem

Kapcsolódó

Egy kutya imája – ezek kedvencünk utolsó gondolatai halála előtt

Marci

Az állatvédelem szereplői együtt üzenik: közös ügyünk az állatvédelem!

magyarallatvedo

Megölelte jótevőjét a mentett kutyus – megható VIDEÓVAL

magyarallatvedo