Magyar Állatvédelem
Image default

Brutális: El kell altatni a Noé Állatotthon mentettjeinek egy részét

Az alapítvány a facebookon számolt be a szőrnyű hírről:

“Megtörtént amitől minden madártartó retteg, a NOÉ Állatotthonban megjelent a MADÁRINFLUENZA, valamilyen vadon élő madár hurcolta be.
Hogy ilyenkor mi történik egy állattartó telepen, arról a nagyon szigorú járványügyi szabályok döntenek. A szabályok pedig úgy rendelkeznek, hogy a telepen élő minden madarat ki kell irtani. Illetve meg kell vizsgálni a vírus hordozására képes egyéb fajok minden egyedét, a mi esetünkben a sertéseket. Tőlük egyenként garatváladék mintát vesznek és a sorsuk a a vizsgálat eredményétől függ majd.
A fenti hivatalos rész lefordítva azt jelenti, hogy az összes mentett, meggyógyított, felnevelt, név szerint ismert madarunkat elfogják altatni és a disznóinkért még aggódhatunk.”

Az alapítvány egy kérést is megfogalmazott posztjában:

Kérlek ne írjátok, hogy Ti nem engednétek, hogy betartsák a szabályokat. Ne gondolkozzatok kiskapukon. A szívünk a mai napon milliószor átpörgette ugyanezeket a gondolatokat, de muszáj az eszünkkel gondolkoznunk, főleg látva a beteg madarak szenvedését. Nem hagyhatjuk, hogy továbbterjedjen a szörnyű vírus és még több áldozatot szedjen… akkor sem, ha ebbe belehalunk.”

NOÉ Fb – Magyar Állatvédelem

Kapcsolódó

Szombaton világító mancsok lepik el Hódmezővásárhelyt

magyarallatvedo

Korrupt hatósági állatorvosokat lepleztek le

magyarallatvedo

500 millió ivartalanításra – Így indul be a várva várt országos program

magyarallatvedo