Magyar Állatvédelem
Image default

Brutális állatkínzás: hurokkal fojtotta meg a kiskutyát

Olvasási idő:1 perc

A dabasi rendőrök néhány óra alatt felkutatták és elfogták azt a férfit, aki az ócsai temetőbe vonszolt, majd egy konténerhez kötött egy kiskutyát – írja a police.hu.

Egy idős asszony – kertészkedés közben – 2021. április 26-án délelőtt egy, a közeli temetőbe tartó férfit vett észre, aki kötélen vonszolt valamit. Nem sokkal később az idegen üres kézzel távozott. Az asszony elindult, hogy a furcsa jelenetsornak utána járjon, ám a látványra nem számított.

Egy temetői konténerhez kikötött, nyöszörgő, a haláltusáját vívó kiskutyával szembesült. Próbálta letépni a szorosan az eb nyaka köré hurkolt fáslit, ám nem járt sikerrel, és mire a segítségül hívott szomszéd odaszaladt, az egy év körüli, világos szőrű keverék kan kutya elpusztult.

A rendőrök személyleírás alapján rövid idő alatt azonosították és elfogták a 64 éves tettest. Kihallgatásán a cselekmény elkövetését elismerte. Elmondása szerint a kiskutyát az úton találta, azt gondolta, elkóborolt. A nála lévő fáslival hurkot kötött a nyakára, majd a temető felé kezdte húzni. Erősen kellett rángatnia, mert a kutya nem engedelmeskedett, végül a temetőben egy szemetes konténerhez vonszolta és kikötötte, mondván: „majd megtalálják, sok ember jár oda”. Állítása szerint nem akarta bántani, nem gondolta, hogy a hurok fulladást okoz.

A 64 éves férfi ellen a Dabasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya állatkínzás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.

police.hu nyomán magyarallatvedelem.hu

Kapcsolódó

A kutyasétáltatókra is vonatkozik az éjjeli kijárási tilalom

magyarallatvedo

Kutyákkal a leukémiás gyerekekért

magyarallatvedo

Elszökött oposszum ejtette túszul az új-zélandi nőt

Marci