Magyar dizájner egyedi madárházát is kiállították a brooklyn-i botanikus kertben

Olvasási idő:1 perc

Művészek, építészek és tervezők, köztük a SO-IL, a Tatiana Bilbao Estudio és a Roman and Williams készített egyedi madárházakat Brooklyn Botanic Garden számára a „For the Birds” installáció részeként.

Az ötvenkét hektáros parkban összesen harminchárom madárházat állítottak ki, a koncepció pedig az volt, hogy olyan alkotások szülessenek, amelyek reagálnak a madarak éghajlatváltozás okozta szokásainak megváltozására.

Csak Észak-Amerikában az éghajlatváltozás és az élőhelyek pusztulása miatt a madárpopuláció harminc százalékkal csökkent.

A SO-IL építészeti stúdió – ​​Földesi Dalma, Jung In Seo és az Eventscape építészeti kivitelezők együttműködésével – egy felhőkarcolóra emlékeztető agyagmadárházat hozzon létre „A Palace for the Eastern Bluebird” néven. A projekt kivitelezése során robottechnikát is alkalmaztak, hogy az agyagból élőhelyeket tudjanak kialakítani a madarak számára.

Shun Kinoshita dizájner a Charlap Hyman & Herrero építészeti stúdió közreműködésével nitrátból, gyantából, műanyagból és papírból készített madárházat, amely bár zölden csillog, mégis beleolvad a fák lombkoronájába. Ezzel szemben a Walter Hood dizájnerstúdió tagjai a varjak építési gyakorlatát vették alapul, amikor

fészküket drótból, fából, madzagból és palackkupakokból készítették el.

A New York-i Roman és Williams stúdió tervezői szállodákban utaznak, a mostani alkotásuk pedig a legkisebb hotel, amit valaha építettek. Viktor Timofejev lett művész pedig a gyerekkori emlékeihez nyúlt vissza és Riga szocreál lakótömbjeinek kicsinyített mását készítette el a madarak számára.

(Forrás és fotók: Dezeen)