Magyar Állatvédelem
Image default

Belenőtt a nyakába a lánc a magára hagyott kutyának – videóval

Dormánd mellett talált egy magára hagyott, csont és bőr kutyát a Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány. A kutya olyan gyenge volt, hogy alig tudott lépni, a lánc, amivel ki volt kötve, belenőtt a nyakába, hihetetlen szenvedést okozva az állat számára.

“Kiérkezésünkkor láttuk, hogy a szerencsétlen kutya teljesen fel van tekeredve, már mozdulni sem tud, csont es bőr… A lánc vége rá van rögzítve egy farönkre, hogy véletlenül se tudjon elmenni!” – írja a Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány a Facebook oldalán. Hozzáteszik: több óra volt a kutya bizalmába férkőzni annyira félt és morgott.

“Mikor végre lábra állt, és ki tudtuk szabadítani, láttuk, hogy semmi ereje nincs. Amíg a kocsihoz visszasétáltunk vele, többször eldőlt annyira gyenge volt.” A szerencsétlen kutya szenvedését tovább fokozta, hogy a lánc teljesen bele volt nőve a nyakába.

A kutyát a Noé Állatotthon fogadta, a Füzesabonyi Állatvédők pedig segítséget kérnek, mert borzalmas állapotok uralkodnak az állatvédelemben Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Ahogy fogalmaznak: folyamatosan ideiglenes befogadókat keresnek, anyagi támogatás mellett pedig tárgyi adományoknak, elsősorban ágyneműhuzatokra, törölközőkre, kutyatápokra. További információ IDE kattintva érhető el.

magyarallatvedelem.hu

Kapcsolódó

Egy újabb tavaszi bezárást valószínűleg már több állatkert, vadaspark sem élne túl

magyarallatvedo

Újabb szögek az állatvilág koporsójában

magyarallatvedo

Harry hercegék a “Halálgyárból” fogadtak örökbe egy 7 éves kutyát

magyarallatvedo