Magyar Állatvédelem
Image default

Belenőtt a nyakába a lánc a magára hagyott kutyának – videóval

Dormánd mellett talált egy magára hagyott, csont és bőr kutyát a Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány. A kutya olyan gyenge volt, hogy alig tudott lépni, a lánc, amivel ki volt kötve, belenőtt a nyakába, hihetetlen szenvedést okozva az állat számára.

„Kiérkezésünkkor láttuk, hogy a szerencsétlen kutya teljesen fel van tekeredve, már mozdulni sem tud, csont es bőr… A lánc vége rá van rögzítve egy farönkre, hogy véletlenül se tudjon elmenni!” – írja a Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány a Facebook oldalán. Hozzáteszik: több óra volt a kutya bizalmába férkőzni annyira félt és morgott.

„Mikor végre lábra állt, és ki tudtuk szabadítani, láttuk, hogy semmi ereje nincs. Amíg a kocsihoz visszasétáltunk vele, többször eldőlt annyira gyenge volt.” A szerencsétlen kutya szenvedését tovább fokozta, hogy a lánc teljesen bele volt nőve a nyakába.

A kutyát a Noé Állatotthon fogadta, a Füzesabonyi Állatvédők pedig segítséget kérnek, mert borzalmas állapotok uralkodnak az állatvédelemben Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Ahogy fogalmaznak: folyamatosan ideiglenes befogadókat keresnek, anyagi támogatás mellett pedig tárgyi adományoknak, elsősorban ágyneműhuzatokra, törölközőkre, kutyatápokra. További információ IDE kattintva érhető el.

magyarallatvedelem.hu

Kapcsolódó

Zulu helyet kapott a világ legjobb mentőkutyái között!

magyarallatvedo

Szakállas collie lett az év legszebb kutyája

Marci

Négy hónap után hazatért az ukrán család, hűséges kutyájuk otthon várta őket

Viki