Magyar Állatvédelem
Image default

A 4000 kísérleti kutyusból 432-t már megmentettek az állatvédők a történelmi akcióban

Olvasási idő:1 perc

Július közepén az Egyesült Államok-beli Humane Society történelmi akcióba kezdett: a virginiai Envigo állatkísérleti laboratóriumban szenvedő mintegy négyezer beagle közül négyszázharminc kettőt megmentettek – adta hírül a World Animal News.

A Homeward Trails, a Priceless Pets, a Helen Woodward Animal Center és a Kindness Ranch Animal Sanctuary július 21-én hajtott végre közös akciót, hogy megmentsék a laboratóriumban raboskodó kutyák első csoportját. A Human Society több mint kétszáz beagle-t vitt a rehabilitációs központjába, ahol

szerető gondoskodásban részesülnek, addig, amíg tovább nem szállítják őket.

A történelmi akció azt követően valósulhatott meg, hogy az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma szerint

a létesítmény megsértette az állatjóléti törvényeket.

A kormányzati felügyelők megállapították, hogy a beagle-eket elaltatták ahelyett, hogy állatorvosi ellátásban részesítették volna könnyen kezelhető problémájuk miatt, a szoptató anyakutyákat nem látták el megfelelő élelemmel, az állatok táplálékában penészgombák, kukacok és ürülék is fellelhető volt.

A laboratóriumban tapasztalható dermesztő hideg miatt két tucatnyi kölyökkutya pusztult el csupán nyolc hét alatt. Szintén bebizonyosodott, hogy az állatok komolyabb sérüléseket is szenvedtek amiatt, hogy a túlzsúfolt környezetükben más kutyák megtámadták őket.

A Human Society tájékoztatása szerint az első körben megmentett kutyák fellélegezhettek, azonnal kergetőzni, játszani kezdtek a kenneljeik körül, amit elhelyezték őket.

Az állatvédők abban bíznak, hogy a kutyusokat csupán a fültetoválásuk emlékezteti majd sötét, dermesztő és szenvedésekkel teli múltjukra.

magyarallatvedelem.hu

Kapcsolódó

Bevonhatják a horgászjegyét a szemetelő horgásznak

magyarallatvedo

Debreceni diákok szerveztek gyűjtést a menhelyi kutyáknak és cicáknak

Marci

El szerették volna altatni a bénultnak vélt kiskutyájukat, az állatorvos más döntést hozott

Marci