Beadták a menhelyre, reménytelenül várta vissza a gazdáját

Olvasási idő:1 perc

Ellie, az egyéves kutyus korábban egy családnál élt a texasi Dallas közelében, de lemondtak róla, és átadták a már amúgy is zsúfolt helyi menhelynek.

Elnézve a kutyát lehetetlen elhinni, hogy bárkinek is lett volna szíve dobni őt. Félve és magányosan kapaszkodott az egyetlen dologba, ami a világon maradt neki… egy hatalmas plüssmackóba. A kis árva nem tudta, miért hagyták magára egy hideg, ijesztő helyen. Csak annyit tudott, hogy elhagyta a családja, és csak az egyetlen barátjába tudott kapaszkodni a világon – a plüssmedvéjébe.

Jennifer Jessup, egy New York-i székhelyű független kutyamentő mondta el a The Dodónak:

… csak úgy kidobták a legközelebbi menhelyen, miután hónapokig náluk volt. Gyakorlatilag mindent elvesztett, amit valaha ismert, és 1 évesen egy hangos, ijesztő helyen találta magát, ahol bármikor elaltathatják.

Ellie-t traumatizálták a történtek, és nem volt hajlandó elengedni a plüssmackóját, mindig mellette volt az egyetlen dolog, ami a családjára emlékeztette, ami állandó volt az életében, amihez tartozhatott.

Ellie szerencséjére a menhelyen töltött idő hamarosan csak egy távoli, rossz emlék lett. A sors úgy hozta, hogy Jessup Floridában élő bátyja örökbe akart fogadni egy kutyát, és megkereste a nővérét, hogy segítsen neki megtalálni a négylábú társát. Elkezdtek keresgélni az interneten. Hamarosan rábukkantak Ellie-re a texasi menhelyen.

A történtekről így mesélt:

Volt egy barátom Texasban, akivel felvettem a kapcsolatot, és rögtön azt mondta: “Persze, elmegyek érte.” Így hát kihozta a menhelyről a mackójával együtt, és elvitte egy kutyapanzióba, ahol megfürdették, megbizonyosodtak róla, hogy minden papírja rendben van, és hogy teljesen egészséges.

A panzióban töltött éjszaka után Ellie egy ideiglenes befogadóhoz került, amíg Floridába nem költöztették. Ellie kezdte kicsit jobban érezni magát ahogy kikerült a menhelyről, de még mindig ragaszkodott a plüssmackójához.

Az ideiglenes befogadó készített róla egy fotót a plüssmacija nélkül. Szegény kutya gombóccá gömbölyödve, halálra rémülten nézett rá. Amikor visszaadta a plüssmackóját, rögtön megnyugodott és megkönnyebbülten bújt kis játékához.

Lassan eljött az idő, hogy Ellie megismerje új gazdáját. A TWD Transport (egy olyan cég, amely mentőkutyákat szállít országszerte) elvitte Texasból Floridába, az új otthonába Ellie-t.

Bár még eltart egy darabig, amíg Ellie teljesen kibújik a burokból, de Jessup biztos abban, hogy Ellie megtalálta a tökéletes otthont neki a testvérénél.

„Lassan megnyugszik, ő pedig… sok-sok szeretetet és nyugalmat ad neki” – mondta Jessup. – Ez egy örök szerelem lesz!

The Dodo nyomán magyarallatvedelem.hu