Magyar Állatvédelem
Image default

Balin megették volna, megmentői csodát tettek ezzel a kutyával

Mo története az élni akarásról szól, és arról, hogy az együttérzés és a törődés csodákra képes.

A kutyát Balin, egy csatornában fekve találták meg, félholt állapotban. A kutya száját ragasztószalaggal zárták össze, hátsó lábait pedig cipőfűzővel kötötték össze. Mo, az illegális kutyahús-kereskedelem áldozata, amely a mai napig virágzik a szigeten. A feltételezések szerint a kutya leeshetett a kereskedő kerékpárjának hátuljáról, beleeshetett a csatornába, ahol két hétig étlen-szomjan várta a halált.

Mo sorsa azonban szerencsés fordulatot vett azoknak a jószándékú embereknek köszönhetően, akik megtalálták. A kutya által elszenvedett összes trauma és bántalmazás közül a legnagyobb kihívást az jelentette, hogy az orrát meggyógyítsák. A szalag ugyanis szinte teljesen elzárta a vérkeringést, a terület elhalásnak indult.

A műtét nagyon veszélyes volt, az orvosok nem voltak biztosak abban, hogy túléli a beavatkozást. Ám amikor az altatásból felébredt, mindenki legnagyobb meglepetésére elkezdte csóválni a farkát.

A gyógyulása hihetetlenül gyors volt. Hízni kezdett, magabiztosság vált és egyre inkább előbújt a személyiséges is: édes, bújós, a traumák ellenére az emberekben még mindig bízó kutyává nőtte ki magát. Hamarosan megtalálta szerető gazdáit is, akikkel remélhetőleg hosszú, boldog élet vár rá.

Fotók: BoredPanda

magyarallatvedelem.hu

Kapcsolódó

Ginger, az örökbe fogadott kutya mentette meg Luciferi, a kiscica életét

magyarallatvedo

Kiemelt támogatást és kitüntetést kaptak a kaposvári állatvédők lenyűgöző munkájukért

Marci

Háromszáz fajta kutya mérettette meg magát a nemzetközi kutyakiállításon – VIDEÓVAL

magyarallatvedo