Magyar Állatvédelem
Image default

Az utcán sétált egy tigris Houstonban + VIDEÓVAL

Olvasási idő:1 perc

Helyi idő szerint vasárnap este 20 órakor riasztották a rendőröket egy utcán kóborló tigrishez Houstonban. Azonban mire a helyszínre érkeztek, az állat eltűnt – írja a 6abc.

Egy szemtanú videót készített az esetről, aki szerint az állaton nyakörv volt, ami arra utal, hogy valaki házi kedvencként tarthatta.  A felvételen az látszik, amint egy férfi fegyvert fog az állatra, majd egy autóba teszi és elhajt. A rendőrség nyomoz az eset körülményeiről.

Houstonban nem ritkák az ilyen esetek, a városban meglehetősen sok tigrist tartanak házi kedvencként. 2019 májusában például egy tigrist találtak egy ketrecben egy eldugott délnyugat-houstoni garázsban. A houstoni rendőrség letartóztatta a nagymacska tulajdonosát, Brittany Garzát, akit állatkínzással vádoltak.

A nő elmondta, hogy kölyökkora óta tartotta a tigrist, akit „Rajahnak” nevezett, de miután Rajah kezdett nagy lenni, tudta, hogy ideje új lakóhelyet találnia neki. Közben egy szemtanú meglátta a kis helyen tartott szerencsétlen állatot és értesítette a hatóságokat. A tigrist végül a texasi Murchison állambeli Cleveland Amory Black Beauty Ranchbe vitték, ahol leélheti az életét. A tulajdonost állatkínzás miatt letartóztatták.

Texasban a veszélyes vadállatok tulajdonosainak regisztrálniuk kell magukat az önkormányzatnál, a megyei állathivatalnál vagy a seriffnél. A város határán belül azonban szigorúan tilos ezen állatok tartása és birtoklása. Jogsértés esetén a tulajdonosok 500 és 2000 dollár közötti pénzbírsággal büntethetőek.

origo

Kapcsolódó

Örömteli hírek: Talán nem fog kihalni a tigris?

Marci

Három kiló mocskos szőrt borotváltak le a kóbor kutyusról

magyarallatvedo

Ukrajnából mentett oroszlánkölykök érkeztek egy amerikai állatmenhelyre

Viki