Magyar Állatvédelem
Image default

Az eltűnt kutyára juhterelés közben bukkantak rá

Olvasási idő:1 perc

A kétéves Tilly – egy border collie heeler fajtájú juhászkutya – az amerikai Idaho államból tűnt el vasárnap, miután gazdáját baleset érte. A kutya az autó hátsó ülésén utazott, amikor az egyik kanyarban egy másik járműbe ütköztek, és a kutya kirepült az autóból.

Az ijedt állatot gazdája, Linda Oswald látta utoljára, amint egy közeli mezőn rohant át. Még hajnali fél 3-kor is voltak emberek, akik keresték Tillyt, de nem sikerült rátalálniuk.

Másnap egy Facebook-posztban osztották meg a történetet, amit egy közeli farmon élők is észrevettek. A farm tulajdonosai elmondták, hogy egy idegen kutya van a farmjukon, de Tilly annyira hasonlított a saját ausztrál juhászkutyájukra, hogy először fel sem tűnt nekik, hogy az nem a saját kutyájuk. Miután be akarták hívni a négylábút – és az nem szaladt oda hozzájuk – realizálták, hogy az eltűnt kutyát találták meg.

A farm tulajdonosai elmesélték, hogy Tilly a juhokat terelte, amíg a farmukon volt. A kutya gazdájának elmondása szerint ezen meg sem lepődött, mivel a kutya korábban is folyamatosan terelni akart, és még a kutyafuttatón is egy helyre szokta terelni az embereket.

Tilly egy kicsit lefogyott a farmon töltött pár nap alatt, de teljesen egészségesen került vissza gazdájához. Hazaérkezése után a kutya olyan szomjas volt, hogy a vécéből ivott, majd evett egy nagyot és végigaludta a napot. 

(Fotó: Manfred Karisch)

Kapcsolódó

A rendőrök előtt dobta ki zsákba zárt kutyáját a furgonból

magyarallatvedo

Ökológiai katasztrófa: tömegesen pusztulnak az állatok egy szennyezés miatt

magyarallatvedo

A világ legritkább tengeri teknőse hetvenöt év után először kel ki egyik természetes élőhelyén

Eszti_mav