Magyar Állatvédelem
Image default

Az ellenőrök sem hittek a szemüknek, hogy milyen állatokat akart két nő átcsempészni a repülőtéren

Olvasási idő:1 perc
Két nőt letartóztattak a bangkoki Szuvarnabhumi nemzetközi repülőtéren csempészet vádjával, miután 109 élő állatot találtak a poggyászukban. A helyszínre kihívott vadvédelmi hatóságok két fehér tarajos sült, két tatut, 35 teknőst, 50 gyíkot és 20 kígyót találtak a bőröndökben – írja a hirado.hu.

A thaiföldi minisztérium nemzeti parkokkal, vadvilággal és növényvédelemmel foglalkozó részlegének képviselői hétfőn közölték, hogy a 109 vadon élő állatot két bőröndben fedezték fel egy röntgenvizsgálatot követően. A helyszínre kihívott vadvédelmi hatóságok két fehér tarajos sült, két tatut, 35 teknőst, 50 gyíkot és 20 kígyót találtak a poggyászokban.

A bőröndök tulajdonosai ellen – egy 38 és egy 24 éves indiai nő – a 2019-es vadon élő állatok védelméről szóló törvény, a 2015-ös állatbetegségekről szóló törvény és a 2017-es vámtörvény megsértése miatt indult nyomozás.

A repülőtereken keresztüli állatcsempészet régóta probléma a régióban. 2019-ben egy, az indiai Csennaiba érkező férfit vettek őrizetbe a repülőtéren, miután a vámvizsgálaton egy  leopárdkölyköt találtak a csomagjaiban. A férfi Bangkokból érkezett a reptérre.

A Traffic, a vadon élő állatok és növények kereskedelmét megfigyelő ügynökség 2022. márciusi jelentése szerint több, mint 70 000 őshonos és egzotikus vadon élő állatot fedeztek fel 18 indiai repülőtéren 2011 és 2020 között 140 lefoglalás során.

(Forrás: hirado.hu, fotók: CNN)

magyarallatvedelem.hu

Kapcsolódó

Sarkvidéki jég olvadása miatt nem indult éves vádorútjára a grönlandi bálna

magyarallatvedo

Iszonyatos állapotban fogott be a Fema egy kutyát Vajtán – KÉPEKKEL

magyarallatvedo

Robbanóanyag-kereső kutya lesz a szörnyű körülmények közül mentett juhászkutyából

magyarallatvedo