Magyar Állatvédelem
Image default

Az athéni állatkert küzd a szemétben talált tigriskölyök megmentéséért

Olvasási idő:1 perc

A görög állatorvosok azért küzdenek, hogy megmentsenek egy fehér tigriskölyköt, akit egy szemetesben hagytak egy athéni állatkertben. A kölyök valószínűleg az illegális vadkereskedelem áldozata.

A három hónapos fehér tigrist február 28-án találta meg az Attikai Állatpark parkolójában egy szemeteskuka alatt egy takarítónő, aki értesítette az állatkert tulajdonosát.

„Ez az első alkalom, hogy valaki ilyen állatot hagyott az állatkert előtt. Úgy értem, volt már dolgunk sorsukra hagyott állatokkal, de ezek általában elhagyott háziállatok – kölykök, cicák, teknősök… de egy tigris? Soha.”

Az állatkert biztonsági kamerájának videofelvételén látható, hogy egy jármű előző este éjfél előtt a kukákhoz hajtott. A hatóságok megpróbálták felkutatni a rendszám alapján a tettest – mondta Lesueur.

Az állat nem csak sovány, de teljesen ki van száradva.

„Amikor először megláttam a kölyköt, nem hittem a szememnek. Őszintén szólva nem hittem el, hogy egy állat ilyen állapotban is lehet” – mondta Noi Psaroudaki, az állatkert állatorvosa. „Valószínűleg nem megfelelően táplálták, és súlyos vitamin- és ásványianyag-hiányban szenved, ami ez rendkívül törékennyé teszi a csontjait.”

Ha a tigris túléli, egy menhelyre kell átszállítani, mivel az állatkertben nincs más ilyen példány. Nemzetközi vad- és állatvédő szervezetek már felvették a kapcsolatot az állatkerttel, hogy segítsenek – mondta.

Az állatkert macskagondozója, Andrea Cerny elmondta, hogy méretük, étrendjük és agresszivitásuk miatt a tigriseket nehéz gondozni.

„Egy tigris határozottan nem lehet házi kedvenc. Ez egy nagyon veszélyes állat, nagyon erős életösztönnel” – mondta Cerny. „A legtöbb ilyen kedvtelésből tartott tigrist sorsára hagyják vagy megölik.”

Az Europol szerint Európában a vadon élő állatok kereskedelme milliárd eurós üzlet, Ázsia és Afrika pedig az európai vásárlóknak eladott egzotikus állatok gyakori eredete.

REUTERS

Kapcsolódó

Téli álmából felriadt denevért láttak el a Hortobágyi Madárkórházban

Marci

Műtét közben leállt a lélegzete a gólyatöcsnek, a madármentők hozták vissza a halálból

Marci

Miskolci állatvédők mentették meg a kutyát, aki lábainál összekötözve szenvedett egy erdőben

Marci