Magyar Állatvédelem
Image default

Az Animal Rebellion aktivistái elfoglalták Gordon Ramsay éttermét Londonban

Olvasási idő:1 perc

A növényi alapú étrendet hirdető Animal Rebellion csoport aktivistái szombat este elfoglalták Gordon Ramsay három Michelin-csillagos éttermét Londonban.

Tizennégy aktivista bement az étterembe, leültek a vendégek számára fenntartott asztalokhoz, és általuk készített étlapokat tartottak a magasba, amelyek a felszolgált fogások környezetre gyakorolt hatásait tartalmazta – áll a csoport közleményében.

Az Animal Rebellion később közleményben jelentette be, az akció célja az volt, hogy a növényi alapú táplálkozás népszerűsítése mellett kampányoljanak, illetve a a társadalmi egyenlőtlenségekre is fel akarták hívni a figyelmet. Azt szeretnék, ha Ramsayék „ahelyett, hogy kolosszális profitot termelnek az állatok, munkások és az éghajlatunk rovására” inkább támogassák a növényi alapú étkezést.

Ez az étterem tökéletes példája annak az egyenlőtlenségnek, amellyel most szembesülünk az Egyesült Királyságban. Míg Gordon Ramsay fejenként minimum 155 fontba kerülő ételeket szolgál fel, több mint kétmillió ember támaszkodik élelmiszerbankokra ebben a megélhetési válságban.

Az aktivistacsoport elmondása alapján a növényi alapú élelmiszer-rendszerhez 75%-kal kevesebb mezőgazdasági területre van szükség, így további emberek millióit láthatjuk el élelemmel anélkül, hogy a kizsákmányoló és nem hatékony állattenyésztő iparágakra támaszkodnánk. Ez a válasz a megélhetési- és az éghajlati válságra.

Az étteremnek szombaton kora este be kellett zárnia, mert a tüntetők nem voltak hajlandóak elhagyni a helyiséget. A megmozdulás a rendőrök kiérkezésekor véget ért, ekkor az aktivisták békésen távoztak.

(VIA)

Kapcsolódó

Örökbefogadásra váró kutyákkal lépnek pályára a focisták Romániában

Marci

Ez a kutya rájött, hogy a gazdája nélkül hogyan tud “hozd vissza a botot” játszani – videó

magyarallatvedo

Rokkantkocsijával húzta maga után a kutyáját – videó

magyarallatvedo