Magyar Állatvédelem
Image default

Az Air France nem szállít többé kísérleti majmokat

A francia nemzeti légitársaság, az Air France vezetése bejelentette, hogy 2023 júniusától nem szállít többé laboratóriumi kísérletekhez használt majmokat.

Az állatszállítmányok fokozatos kivezetése már korábban, 2022 júniusában megkezdődött, azonban a vállalat júniusban még nem tudta megnevezni azt a határidőt, amikor a főemlősök szállítását biztosan és végleg befejezi.

Az indoklás szerint a hosszú átfutásra azért van szükség, mert a légitársaságnak figyelembe kellett vennie a folyamatban lévő szerződéseit és az azokban vállalt kötelezettségeit.

AZ AIR FRANCE KÖZLEMÉNYÉT ÜDVÖZÖLTÉK, ÉS GYŐZELEMNEK NEVEZTÉK AZOK AZ ÁLLATVÉDŐ SZERVEZETEK, AMELYEK ÉVEK ÓTA TÁMADTÁK A LÉGITÁRSASÁGOT AZÉRT, AMIÉRT AZ RÉSZT VESZ A LABORATÓRIUMOK ÁLTAL HASZNÁLT MAJMOK NEMZETKÖZI SZÁLLÍTÁSÁBAN.

A One Voice állatvédő liga brit, spanyol és amerikai társszervezetekkel már 1996 óta folytatott kampányt az Air France ellen.

A One Voice decemberi közleményében emlékeztetett arra, hogy az Air France az egyike volt azoknak az európai légitársaságoknak, amelyek még mindig szállítottak főemlősöket természetes élőhelyükről az európai kísérleti laboratóriumokba. A szervezet köszönetet mondott az Air France-nak a vállalt kötelezettségért, és

EGYÚTTAL FELSZÓLÍTOTTA A LÉGITÁRSASÁGOT, HOGY A DÖNTÉST AZONNAL TERJESSZE KI A TÖBBI ÁLLATFAJRA IS, KÖZTÜK A KUTYÁKRA.

origo – Magyar Állatvédelem

Kapcsolódó

Svédországban megtiltják a nyérctenyésztést

magyarallatvedo

Idén is meggyűrűzték a fehér gólyákat Baján

Marci

Angliában a drogdílerek kutyatolvajokká válnak, mert az jobban jövedelmez + VIDEÓVAL

magyarallatvedo